Novi potresi u Zagrebu, Seizmološka služba objavila da je najjači bio 3.2 po Richteru

Novi potres pogodio je Zagreb jutros u u 9:52.

Osjetio se u raznim dijelovima grada, a pratila ga je i tutnjava.

Prema prvim informacijama EMSC-a potres je bio jačine 3.5 po Richteru, a nakon njega je uslijedio još jedan manji. Seizmolog Krešimir Kuk rekao je za N1 da je prvi potres bio jačine 3.4 po Richteru.

S druge strane, Seizmološka služba Hrvatske javlja da je, prema prvim podacima, magnituda potresa bila 3.2 po Richteru.

EMSC je objavio da je potres bio dva kilometra sjeveroistočno od Zagreba, na dubini od 2 kilometra.

EMSC je jednom korisniku Twittera objasnio da je riječ o manjem potresu. Ipak, naglašavaju da lokalno može izazvati značajno podrhtavanje. Naveli su da je ovaj potres otprilike tisuću puta manji od glavnog potresa koji je prije mjesec dana zatresao Zagreb.

Prema podacima Seizmološke službe, današnji potres bio je četvrti po jačini od naknadnih potresa koji su pogodili Zagreb, jednak onome od 24. ožujka u 20 sati i 53 minute.

Prethodni umjereni potresi dogodili su se 23. ožujka u 3 sata, magnitude 3.1 prema Richteru i u 11 sati i 12 minuta, jačine 3.3, ali i 22. ožujka u 7 sati i 41 minutu, magnitude 3.4. Ostali potresi bili su magnitude 3.0 ili manje.

Ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar u srijedu je kazao da je procijenjena materijalna šteta od prošlomjesečnog potresa oko 42 milijarde kuna.

Komentiraj