Novi album Lady Gage najprodavaniji u 2020. godini

Novi album Lady Gage ‘Chromatica’ zasjeo je na prvo mjesto britanskih ljestvica, a prodan je u više primjeraka nego ostali u Top10 zajedno, piše BBC. Album je prodan u 53 tisuće primjeraka.

‘Chromatica’ je najprodavaniji album u svim formatima – fizičkim, streamingu i broju preuzimanja, kao i najprodavaniji u vinil formatu. Tri pjesme s albuma nalaze se i na ljestvici singlova. Na broju dva je duet s Arianom Gradne ‘Rain On Me’, a tu su još i kolaboracija s K-pop bendom Blackpink ‘Sour Candy’ na broju 17, te pjesma ‘Alice’, inspirirana knjigom ‘Alisa u zemlji čudesa’ Lewisa Carrolla na broju 29.

‘Chromatica’ je došao nakon pojavljivanja Lady Gage u filmu ‘Zvijezda je rođena’ s Bradleyjem Cooperom. Za taj je film osvojila i Oscara za najbolju pjesmu ‘Shallow’ prošle godine.

“Pjesma po pjesma, ovo je njen najbolji album ikada”, piše magazin Variety i dodaje da zvukom točno daje do znaja tko je, što želi i kako kaće to što kaže.

“Njena pop rensansa nije mogla doći u bolje vrijeme”, kažu, pak, u Rolling Stoneu.

U nedavnom intervjuu Gaga je rekla kako je album napravila nakon borbe s kroničnom bolesti i depresijom. “Moj je, zaslužila sam ga, pogotovo nakon svih stvari kroz koje sam prošla”, kazala je.

“Početak albuma simbolzira moj početak putovanja prema iscjeljenju. Nadam se da će biti inspiracija za ljude kojima treba isjeljenje preko sreće i plesa”, poručila je Gaga.

Očekuje se da će Gaga zasjesti na ‘jedinicu’ US Billboard ljestvice koja izlazi slejdećeg tjedna.

Komentiraj