NOVE MJERE U HRVATSKOJ: Danas odluka o zabrani većih okupljanja u zatvorenom?

U Hrvatskoj je i dalje dvanaest osoba zaraženo koronavirusom, nema novih slučajeva, potvrdio je u ponedjeljak ministar zdravstva Vili Beroš.

On je za Dnevnik.hr potvrio kako će danas Stožer civilne zaštite odlučivati o novim mjerama, među ostalim o onoj o zabrani okupljanja u zatvorenim prostorima za skupove veće tisuću ljudi.

U međuvremeu, javna okupljanja zabranila je Francuska, nakon što je potvrđeno da su još dva zastupnika u parlamentu pozitivna na koronavirus. U Francuskoj su već prije zabranjena okupljanja na kojima se očekuje više od 5000 ljudi. Mjera zabrane svih okupljanja na snazi je do 15. travnja.

I Njemačka razmatra zabranu okupljanja, nakon što je u Berlinu od koronavirusa preminula prva osoba. Neimenovani turist u petak je putovao je iz egipatskoga grada Luksora u grad s turističkim plažama Hurgadu, kamo je stigao s temperaturom. Kasnije je pozitivno testiran na koronavirus te je umro zbog teškoća s disanjem od akutne upale pluća. Njemačka je do nedjelje poslijepodne imala 902 potvrđena slučaja zaraze, a 29.veljače bilo ih je samo 66.

Od koronavirusa dosad je oboljelo više od 110.000 ljudi. Umrlo je gotovo 3825 zaraženih, a gotovo 62.000 oboljelih se oporavilo. Brojke zaraženih i preminulih još uvijek rastu.

Komentiraj