facebook.com

Ferragosto JAM priprema brojne dodatne sadržaje

Već objavljenim imenima za nadolazeći Ferragosto JAM, među kojima prednjače Vojko V, Goran Bare & Majke, Letu štuke i Nipplepeople, pridružuju se spektakularni headlineri ‘Brkovi’. Bez očitih aspiracija prema komercijalnom uspjehu njihov domišljat spoj potpuno oprečnih žanrova lukava je i inteligentna dosjetka te su se upisali među najuspješnije hrvatske alternativne bendove.
Najveći hrvatski festival s lineupom baziranim na domaćim izvođačima, od 1. do 5. kolovoza na Orahovačkom jezeru ponovo će postati epicentar ljetne zabave tisućama mladih iz cijele regije.
Svestrani sarajevski ‘Helem nejse’ karijeru su započeli 2014. kao autori i voditelji radijske emisije gdje su na zabavan način secirali životne teme i probleme svojstvene mladima. Emisija je u kratkom roku postala najslušanija u Bosni i Hercegovini te im dala vjetar u leđa za pokretanje vlastitih kazališnih predstava. Album prvijenac ‘Go u gostima’ (2017.) rasprodan u rekordnom roku donio je, između ostalih, zanimljive suradnje s Edom Maajkom i Kanždijom. Najveću pozornost dosad zadobili su singlom “Kabadahija” s Markom Louisom, hitom s više od milijun i pol Youtube pogleda.
Imenima za 12. Ferragosto JAM pridružuje se životni, avangardni par ‘Mr.Lee & IvaneSky’, projekt kojim Damir Martinović Mrle (Let 3) i Ivanka Mazurkijević (Stampedo) istražuju drugačiji, moderni pop zvuk.
Stiže i inovativna prog rock trojka ‘Them Moose Rush’ koja je posljednjim albumom iz 2018. napravila značajne i ludo dobre pomake u shvaćanju rock žanra zbog čega su zaluđeni svjetski kritičari za frontmena Nikolu Runjavca bacali usporedbe s “Mikeom Pattonom na heliju“.
Svježe nagrađen Rock&Off nagradom od strane nezavisnih glazbenih novinara u kategoriji Prasak godine, makarski bend ‘Rezerve’ na Ferragostu će iznijeti svoju viziju poletnog i plesnog retro rocka koji neodoljivo podsjeća na rane dane Đavola, Idola i Psihomodo Popa.
Finalni lineup će brojati oko 50-tak izvođača raspoređenih na nekoliko pozornica.

Komentiraj