NOVA ULOGA Kukoč postao posebni savjetnik u Bullsima

Isaac Brekken/Getty Images

Bivši hrvatski košarkaški reprezentativac Toni Kukoč (46), koji je s Chicago Bullsima osvojio tri NBA naslova, postao je posebni savjetnik klupskog predsjednika Michaela Reinsdorfa, a uz to će promovirati Bullse u svijetu.

“Samo nekoliko minuta trebaš biti uz Tonija da bi cijenio njegovu osobnost, strast i profesionalizam te prepoznao doprinos kojeg će pružiti našoj momčadi u svojoj novoj ulozi”, izjavio je u ponedjeljak Reinsdorf.

“Toni će raditi širom organizacije te će imati različite uloge. Svojim iskustvom će donijeti vrijednost, bez obzira da li će to biti vezano za strane igrače u našoj momčadi ili pak prilikom objašnjavanja našim partnerima i navijačima što to znači biti Chicago Bull. Toni će biti naš snažni predstavnik”, istaknuo je predsjednik šesterostrukog prvaka NBA lige.

 

  • Kukoč je za Bullse igrao od 1993. do 2000. godine uz legendarne igrače Michaela Jordana i Scottiea Pippena.

 

“Uzbuđenje i čast je opet biti dijelom momčadi koja je definirala moju igračku karijeru ovdje u Sjedinjenim Državama i Chicagu”, izjavio je Kukoč.

“Bullsi su postali moja proširena obitelj pa se stvarno veselim budućnosti i što ću biti Bull čitav život”, napomenuo je.

Na novom poslu će se pridružiti Pippenu koji je predsjednikov posebni savjetnik od 31. listopada 2012. godine.

Kukoč je sa 13 sezona u NBA-u, od kojih sedam u Bullsima, veteran najbolje košarkaške lige na svijetu a 1996. godine proglašen je najboljim šestim igračem lige. Od 1996. do 1998. osvojio je tri NBA naslova.

Godine 1992. s Hrvatskom je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Barceloni, u povijesnom trenucima kada je Hrvatska izložena srpskoj agresiji tražila međunarodno priznanje.

Komentiraj