Nova poskupljenja: Cijene pršuta i suhomesnatih delicija idu gore za 50 posto

Autor:

15.04.2022., Hum - Istarski prsut.

 Photo: Sasa Miljevic/PIXSELL

Sasa Miljevic/PIXSELL

U idućih pola godine do godinu dana prijeti nam i poskupljenje suhomesnatih proizvoda i to do 50 posto, piše Jutarnji list.

Proizvođači kažu da će poskupjeti ponajprije pečenica, pršut, ali i ostalo suhomesnato meso, zbog promjena u dva proizvodna ciklusa.

Tri su faktora koja su utjecala na poskupljenje: jedan je povećanje cijena svinjskog mesa za 50 posto, zatim rast troškova proizvodnje, odnosno cijena repromaterijala i energije te treći faktor – veća stopa inflacije.

Kako navode iz udruga, dugogodišnji je to problem, gdje se unatoč i ponudi avansa nije mogla osigurati domaća proizvodnja svinja za potrebe tržišta, a koja bi osigurala da skok cijena ne bude toliko velik, piše Jutarnji list u izdanju od petka.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.