Školska knjiga

FOTO: Nova atrakcija zagrebačkog Adventa je knjižara Arkadija

Od ovoga tjedna zagrebački Advent bogatiji je za još jednu atrakciju.

Novo najdraže adventsko mjesto okupljanja svih ljubitelja knjiga postao je ‘Bajkoviti svijet Sjevernog pola’ koji je svoj zagrebački dom pronašao u knjižari Školske knjige – Arkadija, na glavnom zagrebačkom trgu.

Posjetitelji knjižare imat će priliku, sve do 15. siječnja 2018. godine, zakoračiti u svijet čarolije inspirirane knjigama: poznatom dječjom bajkom ‘Polar Express’, autora Chrisa Van Allsburga, ali i novom slikovnicom u izdanju Školske knjige ‘Mama Medvjedica i Mali Medo’, autora Davida Bedforda i Jane Chapman koja je prvi put predstavljena u Hrvatskoj prije nekoliko dana.

Jedinstvena dekoracija zaleđenog ulaza i snježnog interijera djelo je svjetski poznatog umjetnika Marija Miše. Ovaj domaći autor svjetsku slavu stekao je dizajnirajući kostime i oglavlja za popularni film ‘Igre gladi’ ili primjerice anđeoska krila za Victoria’s Secret, kao i suradnjom s Vivienne Westwood na humanitarnom projektu za djecu Anda te renomiranim institucijama kao što su Royal Opera House u Londonu i teatar Colon u Bogoti.

Dekoracija knjižare uz ukrašen ulaz i izloge obuhvaća i interijer knjižare pretvoren u ledeni svijet Sjevernog pola u kojem posjetitelje dočekuju ručno izrađene unikatne skulpture polarnih medvjeda i na zadovoljstvo najmlađih – ledenog iglua.

“Slijedeći visoke standarde koje godinama postavlja organizacija Adventa u Zagrebu, Školska knjiga i ovogodišnjim projektom, nakon prošlogodišnjih predivnih Orašara, nastavlja njegovati neraskidivu vezu knjiga i umjetnosti. I ove smo godine koncept blagdanske dekoracije i uređenja naše knjižare Arkadija nastojali uklopiti u cjelokupni koncept zagrebačkog Adventa – ‘Orient Express’ i vjerujemo, uspješno ga spojili s temama knjiga za djecu – ‘Polar Express’ prema kojoj je prije nekoliko godina i snimljen istoimeni film te novom slikovnicom ‘Mama Medvjedica i Mali Medo’ u izdanju Školske knjige, koju smo prigodno predstavili ovih dana. Vjerujemo kako ćemo i ovogodišnjim projektom, već treću godinu za redom u suradnji sa zapaženim konceptualnim umjetnikom Marijom Mišom doprinijeti obogaćenju turističke i kulturne ponude te ponovnom izboru Zagreba kao najatraktivnijeg adventskog grada u Europi“, poručili su iz marketinga Školske knjige.

U navedenom razdoblju Školska knjiga je za posjetitelje, pored ugodnog druženja uz najbolje knjige i posebnu ponudu blagdanskih paketa u toplini bajkovitog interijera, pripremila i tople napitke te posebnu ponudu za članove programa vjernosti Školske knjige.

Komentiraj