HINA

HORVATINČIĆ “Svima koji se izruguju mom zdravlju želim sve najbolje”

U petak je na šibenskom Županijskom sudu započeo ponovljeni postupak protiv Tomislava Horvatinčića zbog izazivanja pomorske nesreće, u kojoj je 2011. godine poginulo dvoje talijanskih nautičara.

“Kao i uvijek nakon rasprave upućujem saučešće djeci poginulih. U svakom slučaju ću napraviti sve napore da stupim s njima u kontakt i da im dođem do mobitela. Ustrajat ćemo na opsežnoj dokumentaciji prije i poslije nesreće. Vjerujem u svjedoke, dokaze i hrvatsko pravosuđe. Svima koji se izruguju mom zdravlju želim sve najbolje”, prenosi Večernji list riječi Tomislava Horvatinčića.

Horvatinčićev odvjetnik Veljko Miljević zatražio je izuzeće predsjednika sudskog vijeća, a kao razlog navodi da je supruga suca Jurišića zamjenica Općinske državne odvjetnice u Šibeniku, javlja N1.

Kako o ovom zahtjevu treba odlučiti predsjednica Općinskog suda, to je ročište prekinuto, a suđenje će se nastaviti na jesen.

Ponovljeni postupak protiv Horvatinčića počeo je pred izmijenjenim sudskim vijećem. Podsjetimo, u listopadu prošle godine sutkinja Maja Šupe oslobodila je Horvatinčića, a na tu se presudu Tužiteljstvo žalilo. Vijeće zadarskog Županijskog suda u svibnju je poništio oslobađajuću presudu.

Pomorska nesreća dogodila se 6. kolovoza 2011., kad je Horvatinčić gliserom “Santa Marina”, na kojem je bio sa svojom partnericom Anicom Đerđa, u akvatoriju nedaleko od Primoštena u punoj brzini, sa 26,3 čvora, udario u jedrilicu “Santa Piacenza” i usmrtio supružnike Francisca i Marinellu Salpietro iz Padove.

Komentiraj