NJEMAČKA Nova potjernica za teroristima RAF-a

epa

Njemačka policija objavila je nove fotografije troje odbjeglih članova ekstremno lijeve terorističke organizacija Frakcije crvene armije (RAF), za koje se sumnja da se skrivaju na jugu Europe, vjerojatno uz pomoć istomišljenika iz terorističkih organizacija poput baskijske ETA-e ili talijanskih Crvenih brigada, objavila je u ponedjeljak policija u saveznoj pokrajini Donja Saska.

“Pripadnici RAF-a Daniela Klette (59), Ernst-Volker Staub (63) i Burkhard Garweg (49) vjerojatno se skrivaju na jugu Europe, a posljednji put su bili aktivni na sjeveru Njemačke kada su opljačkali jedan transporter s novcem”, stoji u priopćenju policije.

Pokrajinski kriminalistički ured (LKA) savezne pokrajine Donje Saske objavio je i nove fotografije i video snimke načinjene prilikom pljački osumnjičenog trojca na sjeveru Njemačke.

Sumnja se da se troje terorista, koji su u bijegu preko 25 godina, pljačkama na sjeveru Njemačke financiraju svoj bijeg. Grupa je dosad opljačkala nekoliko stotina tisuća eura. Istražitelji smatraju da se ne radi o pripremi napada nego jednostavno o “novcu potrebnom za preživljavanje u ilegali”.

Klette, Staub i Garweg propadaju tzv. trećoj generaciji terorista RAF-a, koja je djelovala od 1982. pa do samoproglašenog ukidanja RAF-a 1998. Njoj se pripisuju brojna ubojstva između ostalog i šefa Deutsche Bank Alfreda Herrhausena 1989.

LKA je raspisao nagradu od 80.000 eura za pomoć pri uhićenju pripadnika ove terorističke skupine.

Komentiraj