hina

“Nisam znao da će politika Krstulovića Opare smetati Kerumu”

Nakon što je u ponedjeljak predsjednik Hrvatske građanske stranke (HGS) Željko Kerum ocijenio da u dosadašnjemu jednogodišnjem mandatu splitskoga gradonačelnika Andre Krstulovića Opare nije učinjeno ništa, reagirao je predsjednik splitskoga HDZ-a Petar Škorić, ističući da su učinjene korjenite promjene u vođenju Grada te kako nije očekivao da će politika sadašnjega gradonačelnika zasmetati HDZ-ovu političkom partneru.

“Splitski HDZ zajedno sa svojim gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom napravio je korjenite promjene u načinu vođenja Grada Splita i svi građani su vidjeli beskompromisnost našega gradonačelnika. Jasno je kako takav način vođenja Grada i takva politika nailazi na otpore, ali nisam očekivao da će to zasmetati našim političkim partnerima”, rekao je Škorić komentirajući Kerumovu izjavu.
Kerum je lokalnim medijima izjavio kako se u proteklih godinu dana u Splitu “nije napravilo ništa”. U vezi s nedavno održanom sjednicom hrvatske Vlade u Splitu, na kojoj su potpisani ugovori o razvojnim projektima na splitskom području vrijedni dvije milijarde kuna, Kerum je rekao kako “većina toga što su rekli da će napraviti – neće biti ništa”.
Po Škorićevoj ocjeni, u proteklih godinu dana gradonačelničkog mandata Krstulovića Opare “postavljeni su kvalitetni temelji za realizaciju svih onih strateških infrastrukturnih projekata o kojima je bilo govora na sjednici Vlade koja je prvi put nakon 14 godina održana u Splitu”.
“Andro Krstulović Opara je kao gradonačelnik svojim energičnim, odlučnim i beskompromisnim djelovanjem ujedinio naš grad i njegove građane po svim temeljnim i strateškim pitanjima”, rekao je Škorić.
U svečarskom ozračju blagdana Sv. Dujma, zaštitnika Splita, “svi smo zajedno dužni promicati jedinstvo našega grada u uvođenju reda i rješavanju svih problema”, poručio je Škorić.
HDZ i HGS i u splitskome Gradskom vijeću i u splitsko-dalmatinskoj Županijskoj skupštini čine vladajuću većinu.

Komentiraj