Nicolas Cage glumit će Nicolasa Cagea u flmu o Nicolasu Cageu

Nicolas Cage pristao je prihvatiti ulogu u filmu u kojem će glumiti samog sebe.  Film će se zvati „Unbearable Weight of Massive Talent“, a prema onom što se zna, Cage će u filmu razgovarati s egoističnom verzijom samog sebe iz devedesetih godina prošlog stoljeća. Cage iz devedesetih u filmu provocira današnjeg Cagea zato što nije slavan i zato što je snimio previše niskobudžetnih filmova.

U filmu, on nastoji dobiti ulogu u novom filmu Quentina Tarantina. Osim toga, Cageov lik iz filma ima problema s financijskim dugovima pa pristane pojaviti se na rođendanu člana meksičkog narko kartela koji je ujedno i velik Cageov obožavatelj. Na rođendanskoj zabavi, član kartela traži od Cagea da pročita scenarij filma koji je on napisao. Međutim, CIA ubrzo informira Cagea da se radi o opasnom članu narko kartela koji je oteo kći meksičkog kandidata za predsjednika države, ali ujedno radi i za američku tajnu službu.

Istovremeno, Cage nastoji održavati dobre odnose sa svojom kćeri u tinejdžerskim godinama.  No, čelnik narko kartela želi da se Cage, njegova bivša žena i kći pomire i ponovo žive zajedno, ali tada njihovi životi dolaze u opasnost. Cage tada uskače u ulogu života.

Film će režirati Tom Gormican koji je ujedno napisao scenarij zajedno sa Kevinom Ettenom. Njih dvojica odlučili su se za zanimljiv iskorak u svojim karijerama, a kada su poslali ovaj scenarij raznim filmskim kompanijama, interes je za snimanjem počeo bujati. Naročito ako bi Nicolas Cage pristao glumiti u filmu. Gormican je poslao scenarij Cageu, zajedno s porukom  u kojoj mu je objasnio da je film zapravo ljubavno pismo koje on šalje Cageu, a ne neka zezancija na Cageov račun. Cage je nakon toga pristao glumiti u filmu.

Komentiraj