Neymar mora Barceloni isplatiti 6,7 milijuna eura

Brazilski nogometaš Neymar dužan je svom bivšem klubu Barceloni, prema odluci španjolskog suda, isplatiti odštetu od 6,7 milijuna eura. Neymar je još u listopadu 2017. godine podnio prvu tužbu protiv katalonskog kluba smatrajući da mu je dužan isplatiti bonus za vjernost zbog potpisa novog ugovora 2016. godine. Tužbu je nekoliko puta nadopunjavao tako da je ukupno tražio isplatu 43,6 milijuna eura. Barcelona je odgovorila kontratužbom, a sud je uvažio njene argumente. Zastupnici igrača najavili su žalbu na ovu odluku.

Neymar je Barcelonu napustio 2017. godine kada je u rekordnom transferu, za 222 milijuna eura, preselio u PSG. Kako je klub napustio prije isteka ugovora Barcelona je smatrala da mu nije dužna isplatiti bonuse za vjernost koji su dogovoreni prilikom produženja suradnje 2016. godine dok je igrač imao suprotan stav.

U dresu Barcelone Neymar je igrao četiri godine te je tom prilikom upisao 186 nastupa u kojima je postigao 105 golova i 77 asistencija. U tom razdoblju osvojio je dva prvenstva Španjolske, tri kupa kralja, španjolski i europski superkup, Ligu prvaka i klupsko prvenstvo svijeta. U sezoni 2014./15. bio je najbolji strijelac Lige prvaka. Prethodno je igrao za Santos, a u dresu Brazila odigrao je 102 utakmice u kojim je postigao 61 pogodak.

Komentiraj