Nenajavljeni sastanak vladajuće koalicije u jednom zagrebačkom restoranu

Vladajuća koalicija sastala se u srijedu poslijedpodne u jednom zagrebačkom restoranu, javlja N1.

Glasnogovornik Vlade Marko Milić rekao je da se razgovara o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima. “Imamo redoviti radni sastanak s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora. Razgovaramo o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima koji slijede”, rekao je Milić.

Sastanku nazoče i predstavnik romske nacionalne manjine Veljko Kajtazi, HDSSB-ov Branimir Glavaš te čelnik Stranke rada i solidarnosti, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Nema čelnika HSLS-a Darinka Kosora.

Premijer Plenković tijekom prijepodneva sastao se s čelnikom HNS-a Ivanom Vrdoljakom, a na poslijepodnevnom sastanku iz te su stranke su došli potpredsjednik Sabora Milorad Batinić i potpredsjednik Vlade Predrag Štromar.“Imamo redoviti radni sastanak s koalicijskim partnerima nakon početka zasjedanja Hrvatskog sabora. Razgovaramo o aktualnoj političkoj situaciji i zakonskim prijedlozima koji slijede”, rekao je Milić.

Reporterka N1 televizije ispred restorana upitala je zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o čemu će se na sastanku raspravljati.

“Ja ću biti deset minuta jer imam posla. Pozdravit ću premijera i Kažimir Varda će ostati umjesto mene kao potpredsjednik stranke i šef kluba,a ja imam dvije ceste za asfaltirati u Dubravi do devet navečer. Teme su da Hrvatskoj treba mir i stabilnost, da ljudi trebaju živjeti dobro i izvan Zagreba i u Zagrebu možemo još bolje”, rekao je Bandić i ponovio da će njegova stranka podupirati Vladu sve dok će zajedno surađivati na projektima.

“Ako ne budemo surađivali na projektima od interesa za grad i državu onda neće trajati. To je definitivno stav Stranke rada i solidarnosti jer mi ne trgujemo za fotelje. Radimo na projektima, do sada imamo dobar partnerski odnos s predsjednikom Vlade i tako će biti ubuduće”, kazao je Bandić.

Komentiraj