Nenad Bjelica više nije trener Dinama

Dinamo je službeno potvrdio da Nenad Bjelica više nije trener prve momčadi. Iz Maksimira su kratko poručili: “Građanski nogometni klub Dinamo i gospodin Nenad Bjelica dogovorili su sporazumni raskid poslovne suradnje. Klub zahvaljuje Nenadu Bjelici na dosadašnjoj suradnji i rezultatima koje je ostvario kao trener Dinama.”

Epilog je to razgovora koji su vođeni danas na Maksimiru, a kojem se pokušalo doći do modaliteta raskida ugovora koji je trajao do lipnja 2021. godine, a prema kojem je Bjelica imao plaću od 150.000 eura mjesečno. Prema neslužbenim informacijama Bjelica će za prijevremeni raskid ugovora dobiti oko milijun eura koje će podijeliti i sa svojim stručnim stožerom.

Nakon završetka razgovora Bjelica je kako prenosi HRT kratko izjavio: “Odlazim iz Dinama na obostrano zadovoljstvo. Moj je odnos s klubom bio vrhunski, 22 mjeseca zajedno smo donosili odluke, ali onda je odjednom sve to nestalo. Sa Zdravkom Mamićem sam zadnji put pričao 18. ožujka i planirali smo novu sezonu. Odlazim iz Dinama u  dobrim odnosima sa svima, a s Mamićem se u dvije godine nijednom nisam uspio ni  posvađati. Nedostajalo je komunikacije o odlukama oko smanjenja plaća.”

U Dinamo je pristigao u svibnju 2018. godine te je u proteklom periodu vodio 99 susreta u kojima je ostvario 71 pobjedu, 15 remija i 13 poraza. Dva puta je osvojio naslov prvaka Hrvatske, a jednom Hrvatski nogometni kup. Nakon 26 odigranih kola aktualne sezone HT Prve lige Dinamo je vodeća momčad s čak 18 bodova prednosti pred Rijekom.

Najviše će ostati upamćen po dobrim nastupima u europskim natjecanjima gdje je nakon 49 godina klub doveo do “europskog proljeća” i osmine finala Europske lige gdje je eliminiran od Benfice, a ove sezone je bio nadomak prolasku skupine Lige prvaka. Navedni uspjesi su klubu priskrbili prihod veći od 30 milijuna eura.

Njegov nasljednik bi trebao biti aktualni trener druge momčadi Dinama Igor Jovićević dok bi njega na klupi mogli zamijeniti trener Istre 1961 Ivan Prelec ili bivši trener Gorice Sergije Jakirović.

 

Komentiraj