NEM 2018

NEM 2018 Poduzetnik i inovator Arash Pendari će održati zanimljivu prezentaciju

Na konferenciji New Europe Market 2018, koja se održava od 11. do 14. lipnja u Dubrovniku, mladi poduzetnik i inovator Arash Pendari će održati prezentaciju naziva ‘Matematika i umjetnost’ kojom će uputiti na razvoj umjetne inteligencije u filmskoj i TV industriji te kako se umjetna inteligencija danas rabi na različite načine da bi poboljšala korisničko iskustvo, osobne podatke i metadate.

U svojim govorima ovaj mladi poduzetnik često ističe kako su se njegovi počeci temeljili na golemoj kolekciji VHS filmova koja je vrlo brzo izrasla u kolekciju DVD filmova.
“Ja sam stari pirat“, nerijetko govori ne krijući da je godinama radio za ilegalne filmske servise sve dok nije odlučio okrenuti novu stranicu. Shvatio je kako je zabava u današnjem vremenu itekako bitan segment naših života – no u istoj toj industriji primijetio je i mnoštvo problema. Ipak, entuzijazmom i sposobnošću pronalaženja rješenja usmjerenih na klijente, u kombinaciji sa strašću prema filmovima i TV sadržaju, uspio je svoje ideje pretočiti u stvarnost 2010. godine motom: “Uštedite vrijeme pretražujući i provodite ga gledajući!“

Rođen u Iranu, no odrastao u Švedskoj, Arash Pendari vlasnik je tvrtke Vionlabs koja poboljšava korisničko iskustvo za sve ljubitelje filmova i televizije. Njegova tvrtka prikuplja sve filmske, televizijske i VOD sadržaje i omogućava da određeni korisnik bude izložen pravom sadržaju koji ga interesira i to zahvaljujući posebnoj tehnologiji.

Pendari također ima i bogato iskustvo u razvoju medija i igara, s posebnim naglaskom na specijalne efekte, a dobitnik je i nagrade ‘Zlatni mobitel’ 2013. godine za najinovativnija mobilna rješenja.

“Dobra platforma može postaviti sustav koji pruža bolji doživljaj od piratstva. Međutim, piratstvo u industriji igara različito je od filmske, jer je igru teško kopirati i trebate određene vještine za tu radnju, a za filmove i TV treba samo preuzeti sadržaj. Mnogi servisi koji nude usluge SVOD-a imaju sjajne platforme, no tu i dalje ima mnogo posla kako bi se korisnicima pružilo iskustvo koje zaslužuju“, tako je Arash Pendari objasnio razliku između piratstva u gaming industriji i u TV industriji.

“Publiku zanima više dubine i promišljanja u priči. I to zahvaljujući produkcijama poput Marvel Universea i Igre prijestolja. Publika ima ukusa i razumije koliko je važno i golemo iskustvo da je netko uložio više od deset godina u produkciju. Stvaranje ovih vrsta serija i filmova nije bilo moguće bez novih načina globalne razmjene i distribucije i nastavit će gurati industriju prema naprijed”, rekao je.

“Također će biti sve više sadržaja i to će dovesti do viših zahtjeva za uslugom sposobnosti kako predstaviti dio materijala koji su relevantni za vas. Mislim da u sljedeće tri godine kupac više neće prihvatiti uslugu koja nije personalizirana i ne prikazuje sadržaj u kojem možete uživati“, zaključio je Arash Pendari.

Komentiraj