Nella Slavica kao v.d. na čelu NP Krka do nove odluke

Upravni sud u Splitu donio je odluku da se poništava izbor Nelle Slavice za ravnateljicu Nacionalnog parka Krka. Dok ne izaberu novog čelnika, Ministarstvo je za vd ravnatelja postavilo Nellu Slavicu, javlja Dnevnik.hr.

Upravni sud usvojio je tužbu Ljiljane Zmijanović i tako stopirao izbor Nelle Slavice na mjesto ravnateljice Nacionalnog parka Krka. Slavica mora i snositi troškove upravnog spora u iznosu od 10 tisuća kuna.

Kako je doznao Dnevnik Nove TV, sud je poništio rješenje Ministarstva zaštite okoliša i energetike od 7. veljače 2019. o imenovanju ravnateljice Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ i predmet vratio na ponovno odlučivanje.

U Ministarstvu zaštite okoliša i energetike kažu da još nisu zaprimili presudu, no na ročištu su dobili uvid u objavu presude Upravnog suda u Splitu kojom je poništeno rješenje o imenovanju Nelle Slavice ravnateljicom Javne ustanove „Nacionalni park Krka“.

“Razlog poništenja je povreda pravila postupka, odnosno nedostatno obrazloženje u pogledu bodovanja kandidata. Napominjemo kako presudom nije utvrđena povreda prava Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Nadalje kao što je navedeno u presudi, Ministarstvo će donijeti odluku o imenovanju najprikladnijeg kandidata između prijavljenih kandidata koji kumulativno ispunjavaju uvjete propisane natječajem”, rekli su nam iz Ministarstva.

Na mjesto v.d. ravnatelja postavit će upravo Nellu Slavicu zbog koje je natještaj i poništen.

“S obzirom da je Ministarstvo zaštite okoliša i energetike dužno osigurati daljnje redovito, nesmetano i zakonito funkcioniranje javne ustanove, po primitku presude, ministar zaštite okoliša i energetike imenovati će gđu Nellu Slavicu kao vršiteljicu dužnosti ravnateljice Javne ustanove Nacionalni park Krka”, objasnili su svoju odluku u Ministarstvu.

Nella Slavica u trenutku izbora za ravnateljicu bila je članica dviju političkih stranaka – i HDZ-a i HNS-a. U HNS se učlanila u vrijeme Kukuriku vlade, a HDZ-ovu iskaznicu ima od 2007.

Ministar zaštite okoliša Tomislav Ćorić Slavica je bila prvi izbor na natječaju i nije mu bilo sporno što ima dvije iskaznice.

”Gospođa Slavica nije na čelo NP došla zbog jedne ili dvije iskaznice, već svojih referenci i svog programa i konačno dojma koji je ostavila na razgovoru. Onoliko dugo koliko ona bude radila svoj posao, ona će imati moje povjerenje”, govorio je Ćorić.

Protiv imenovanja Nelle Slavice bila je Ljiljana Zmijanović. Podnijela je tužbu jer je tvrdila da se grubo krše njezina prava koja proizlaze iz statusa nezaposlenog hrvatskog branitelja te navela da se krši i Zakon o zaštiti prirode. Smatra da je osim prednosti kao hrvatski branitelj, kao doktorica znanosti više kvalificirana za taj posao od Slavice.

Komentiraj