Nekadašnji portugalski socijalistički predsjednik Mario Soares (92), u bolnici na intenzivnoj njezi već dva tjedna, u ponedjeljak je pao u “duboku komu”, kazao je glasnogovornik bolnice Crvenog križa u Lisabonu.

“Soares je u vrlo kritičnoj situaciji, u dubokoj komi, a prognoze su vrlo suzdržane”, izjavio je pred novinarima Jose Barata. “Njegovo zdravstveno stanje se postepeno pogoršava”, dodao je on.

Mario Soares primljen je u bolnicu 13. prosinca nakon slabosti čiji medicinski uzroci nisu otkriveni te je smješten na odjel intenzivne njege bolnice Crvenog križa.

Nakon prolaznog poboljšanja, zdravstveno stanje nekadašnjeg šefa države naglo se pogoršalo u subotu.

Smatran ocem portugalske demokracije, Mario Soares bio je utemeljitelj Socijalističke stranke, ministar vanjskih poslova, dvaput šef vlade, predsjednik republike od 1986. do 1996. godine te europski zastupnik.

Komentiraj

PREKOScreenshot/YouTube
Podijeli objavu
Prethodni članakZubin Mehta odlazi u mirovinu 2019.
Sljedeći članakOdržan tradicionalni koncert Božić u Ciboni
Djelatnost je Hine prikup­lja­nje i razaši­lja­nje što potpunijih či­njeničnih i objektivnih novinsko-agencijskih informacija o zbi­va­njima u Republici Hrvatskoj i svijetu za potrebe medija i drugih sudionika društvenoga, političkoga, kulturnog i gospodarskog života.