Ministar branitelja Tomo Medved u četvrtak je, uoči sjednice Vlade, komentirao najavljene recipročne mjere Srbije. Beogradski mediji upravo njega navode kao najizglednijeg ‘kandidata’ koji bi mogao postati ‘persona non grata’.

“Hrvatska zna i znat će pronaći oblik vođenja vanjske i unutarnje politike. Mi smo unutar teritorija Hrvatske vodili pravedan, obrambeni rat”, rekao je Medved dodajući da najavljene recipročne mjere iz Srbije nemaju smisla, prenosi N1.

“Mislim da bi bilo dobro da se pozabave stanjem u Srbiji i osobama koje i danas iz Srbije u RH upućuju huškačke poruke”, kazao je Medved. Ukoliko on bude proglašen nepoželjnom osobom, Medved kaže kako je uvjeren da će Vlada i druga tijela pronaći odgovor. “Tu se radi o ozbiljnom političkom incidentu, da se potpuno krivo percipiraju stvari”, poručio je i dodao:

“Neka se suoče s prošlošću, i neka suoče svoj narod s onim što su devedesetih godina činili u Hrvatskoj. Mi vodimo svoju odgovornu i ozbiljnu politiku, mi smo članica EU-a. To je stvar njihove unutarnje politike. Što se mene tiče, to me apsolutno ne zabrinjava”, zaključio je Medved.

Komentiraj