Nećete vjerovati, ali danas se obilježava svjetski Dan čišćenja hladnjaka

Autor:

UNSPLASH

Hladnjak je jedan od od onih dijelova doma koje vrlo lako zanemarimo pa možete, u povodu ovog velikog dana, posvetiti malo vremena svome frižideru – i očistiti ga. Sve one posude, tegle i ambalaže koje se danima bore za prostor sada treba složiti, adekvatno rasporediti i upotrijebiti. Već sređen frižider štedi vrijeme za obavljanje ostalih poslova u kuhinji, a ono što je najvažnije je da uvijek bude čist kako bi hranu održao svježijom.

Svjetski dan čišćenja hladnjaka, koji je ustanovljen 15. studenog, podsjeća na važnost održavanja ovog kućnog aparata. Redovno pražnjenje i čišćenje ne samo da osigurava kvalitetu namirnica, već omogućava i da na vrijeme provjerite rok trajanja i iskoristite svu hranu. Posebno u sezoni kada se pripremaju praznične gozbe i kada smo skloni većem skladištenju namirnica nego inače, izuzetno je važno da dodatno povedemo računa o higijeni ovog kućnog uređaja.

Dakle, ako u pretincima sa strane imate mamine lakove za nokte, tatine lijekove iz prošlog stoljeća, ono pivo koje nikako da otvorite, leš nekog povrća, sumnjiv maslac i tko zna što još – napunite lavor toplom vodom, ubacite deterdžent, navucite jednu rukavicu, uzmite spužvicu, i – ajmo!

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.