Elegantna kuća iz hita ‘Vrag nosi Pradu’ prodana za više od 26 milijuna dolara

Autor:

20th Century Fox

Elegantna gradska kuća na Upper East Sideu koju je lik Meryl Streep Miranda Priestly nazivala domom u filmu ‘Vrag nosi Pradu’ iz 2006. godine prodana je još neidentificiranom kupcu za 26,5 milijuna dolara.

Mogul Craig Effron i njegova supruga Caryn prije 20 godina kuću je kupio za 8,8 milijuna dolara. Godine 2005. angažirali su dizajnera Anthonyja Barattu da prilagodi prostorije njihovim osobnim ukusima. Riječ je o neotalijanskoj građevini arhitekta Henryja Allana Jacobsa, gradskoj kući od vapnenca i mramora izgrađenoj početkom 1900-ih godina.

Sastoji se od sedam spavaćih soba i 10 kupaonica raspoređenih na više od tisuću kvadrata stambenog prostora na pet razina, a sve su dostupne putem dizala ili prekrasnog spiralnog stubišta. Tu je i podrum s prostorijom za rekreaciju, kao i krovna terasa s hidromasažnom kadom.

U kući je i formalna galerija s mramornim kaminom i glamuroznim Murano lusterom, primamljiva radnu soba obloženu drvenom oblogom Anigre i dnevni boravak s dva kamina, zidom s policama za knjige i tri niza francuskih vrata.

Blagovaonica uz kamin osvijetljena je sivoplavim lusterom i vratima koja izlaze na terasu, dok je gurmanska kuhinja opremljena podom s uzorkom ginghama, radnim pločama od Carrara mramora i nehrđajućeg čelika, industrijskom rasvjetom iz 1930-ih, vrhunskim kućanskim aparatima i pripadajuće sobe za doručak.

Također se ističe raskošna glavna spavaća soba, koju krasi Juliette balkon, kamin, prostrana garderoba i luksuzna kupaonica opremljena dvostrukim umivaonicima, prostorom za presvlačenje i kadom smještenom ispod visokog okulusa prozora. Tu je i teretana, kao i knjižnica s kaminom i teren za košarku. Fotografije pogledajte OVDJE.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.