“NE SKRIVAM SE”: Osuđeni Tomislav Horvatinčić se vratio u Hrvatsku

Osuđeni poduzetnik Tomislav Horvatinčić, koji je završio u bolnici u Njemačkoj par dana prije nego što se trebao javiti sucu izvršenja zatvorske kazne, operiran je krajem siječnja te se jučer vratio u Hrvatsku.

“Operiran sam prije 16 dana i sad još uvijek traje oporavak, a rezultate novih pretraga i otpusno pismo trebao bih dobiti za pet do šest dana”, rekao je danas za Jutarnji list .

“Ja sam sad u Hrvatskoj, kao što vidite, i ne skrivam se. Operacija je prošla dobro, ali sam smršavio 6 kilograma i oporavak će potrajati neko vrijeme”, rekao je 71-godišnji Horvatinčić.

Operativni zahvat u Njemačkoj, kojem je podvrgnut 30. siječnja, trajalo je nekoliko sati. Nakon operacije je proveo nekoliko dana u šok-sobi. Dobio je temperaturu i osjećao se, kako kaže, jako loše, a sve su to posljedice raka želuca koji je dobio tijekom zadnjeg sudskog postupka.

Kada Horvatinčić dobije svu liječničku dokumentaciju iz Sveučilišne klinike u Njemačkoj, gdje je boravio dva tjedna, istu će morati prevesti i dostaviti na Županijski sud u Zagrebu, u Centar za izvršavanje kazne zatvora, kako bi opravdao prethodnu odgodu.

Po Rješenje o izvršenju zatvorske kazne mora doći 9. ožujka, a kada mu ga uruče, mora se u roku od najkasnije tri tjedna javiti na izdržavanje kazne.

Komentiraj