Ne igramo se vatrom već molotovljevim koktelom, Hrebak: “Ne sjećam se da je gospodin Penava dok je bio u HDZ-u ovakve stvari inicirao”

Autor:

28.10.2023., Split - Dario Hrebak, predsjednik stranke HSLS odrzao je konferenciju za medije te je najavio pocetak kampanje. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL

Saborski zastupnik HSLS-a, gradonačelnik Bjelovara i član Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Dario Hrebak komentirao je ovogodišnje događaje uoči Dana sjećanja.

Saborski zastupnik Domovinskog pokreta Stipo Mlinarić Ćipe na konferenciji za medije otkrio je plan kojim će, kaže, onemogućiti Milorada Pupovca i njegov SDSS da bacanjem vijenaca u Dunav odaju počast poginulim žrtvama u Vukovaru 17. studenog.

Pupovac je pak za N1 izjavio da su on i članovi SDSS-a već, nažalost, navikli na verbalne i fizičke prijetnje. “Vukovar treba biti otvoren grad, a gradonačelnik čovjek koji ta vrata drži otvorena”, kazao je Pupovac.

Upitan hoće li se Pupovcu uspjeti fizički zapriječiti put, Hrebak odgovara: “Ne znam hoće li uspjeti, ali ako ne uspiju u tome, tražit će nešto drugo, četvrto ili peto. Cilj se jasno vidi – da se iskoristi vukovarska žrtva kako bi Domovinski pokret narastao u anketama.”

“Mora im se priznati da jako dobro komuniciraju prema građanima koji su patili u ratu i koji su izgubili članove obitelji. Tu se igraju s emocijama tih ljudi, što nije korektno. To su isti ljudi koji su 2013. radili iste probleme i ne vidim kako možemo u Vukovaru ići u budućnost s ovakvim načinom razmišljanja”, dodao je Hrebak.

Hrebak kaže da se ne igramo s vatrom, već s molotovljevim koktelom te ističe kako se građanima probudila strast koja će na taj dan rezultirati nečime što se iz iskre može pretvoriti u eksploziju. Izrazio je zabrinutost, ali će se ipak u subotu pojaviti u Vukovaru.

Smatra da je Vukovar obnovljen tek instrastrukturno: “On nije obnovljen u smislu suživota. To mene brine, a na ovaj način, korištenjem Vukovara za vlastite političke probitke, nećemo ga unaprijediti.”

Ne sjećam se da je gospodin Penava dok je bio u HDZ-u ovakve stvari inicirao. Novi vjetrovi su zapuhali pa pokušava nešto preko Domovinskog pokreta”, dodao je.

Na pitanje može li Pupovac spustiti loptu i ove godine, kada prijeti moguća fizička reakcija, odustati od bacanja vijenca, odgovara u programu N1 televizije: “Uvijek pametniji popušta. Bilo bi najpametnije da to pokuša odgoditi. Vidi se iz aviona da očekuju da on dođe i da očekuju incident.”

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.