Hrebak o (ne)slaganju Milanovića i Anušića: “Mislim da će se obojica uvažavati, sigurno će se cijeniti”

Autor:

14.11.2023., Zagreb - Dolazak clanova vladajuce koalicije na sastanak u Banske dvore. Dario Hrebak Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Photo: Davorin Visnjic/PIXSELL

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak rekao je večeras u središnjem HTV-ovom Dnevniku kako Ivan Anušić ima političku težinu te da je njegova kandidatura za ministra obrane i potpredsjednika Vlade nakon razrješenja Marija Banožića jako dobar i mudar politički potez, koji će donijeti i određenu normalizaciju odnosa s predsjednikom Republike.

Sutra će se održati sjednica saborskog Odbora za obranu na kojoj će se osječko-baranjski župan Anušić očitovati, a glasanje u Saboru i prisega očekuju se u četvrtak.

“Čovjek je već nekoliko izbornih ciklusa pobjednik, uspješan je župan, ima i određenu karizmu, ima i određeni background u svojoj vlastitoj stranci. Na kraju krajeva, on poznaje taj vojni sustav, bio je dragovoljac Domovinskog rata tako da mislim da mu neće biti problem uhvatiti se sa svim onim izazovima koji postoje u MORH-u”, rekao je Hrebak, dio vladajuće koalicije, koja je podržala Anušića.

Upitan o “ne baš sjajnim odnosima” Anušića i premijera Andreja Plenkovića, Hrebak je rekao da su obojica izborni pobjednici.

“Naravno da se onda u određenoj stranci uvijek i natječu i nemaju uvijek iste stavove. Ja mislim da je ovo win-win situacija za oboje”, rekao je Hrebak.

Rekao je i da bi Anušić ispao neozbiljan da je odbio Plenkovićevu ponudu, ali da nije takav. Smatra da će Anušić, kojeg i osobno poznaje, donijeti određenu svježinu i kredibilitet Vladi.

Na pitanje kako će funkcionirati Anušić i predsjednik Zoran Milanović, koji se često prepirao s Banožićem, Hrebak je rekao kako očekuje da će tu biti najveći napredak te da je to dobro za državu.

“Oni obojica imaju određeni politički legitimitet, mislim da će se obojica uvažavati, sigurno će se cijeniti”, rekao je šef HSLS-a.

Rekao je u programu HRT-a i da je Anušić “prekaljeni, iskusni političar” te da će “sigurno znati dobro balansirati između nešto narušenih odnosa između predsjednika i premijera”.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.