Plenković: “Ovu veliku krizu zbog saobraćajne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli”

Autor:

14.11.2023., Zagreb -Odrzana je sjednica Sireg predsjednistva HDZ-a Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Photo: Zeljko Hladika/PIXSELL

Održana je još jedna redovna sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a nakon koje izjavu daje predsjednik stranke i premijer Andrej Plenković. Na sjednicu je došao i vjerojatni budući član Vlade Ivan Anušić.

Premijer Plenković rekao je da su održali redovitu sjednicu Predsjedništva i kluba te da je najvažnije tema  bila vezana uz tragičnu nesreću u kojoj je sudjelovao ministar obrane Mario Banožić.

“Još jednom smo izrazili sućut obitelji Šarić. Jučer je u ime HDZ-a na sprovodu bio je prisutan i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić. Što se tiče zdravstvenog stanja Marija Banožića, nadamo se da se ono stabilizira i da će biti bolje u sljedećim danima. Govorimo o posttraumatskom oporavku nakon zadobivenih teških tjelesnih ozljeda u subotu”, rekao je Plenković.

“Ovu veliku krizu zbog saobraćajne nesreće smo toliko brzo riješili da oni ne znaju što bi rekli. Oni nisu došli k sebi. Tu vidite da su u raskoraku, ne znaju što će ni jedni ni drugi”, kazao je Plenković.

Rekao je kako su također rekapitulirali i jučerašnju odluku predsjedništva stranke o podršci njegova prijedloga za novog ministra obrane i potpredsjednika Vlade Ivana Anušića.

“O tome smo izvijestili jučer. Danas je ta potpora nakon jučerašnje telefonske potvrđena i na sjednici parlamentarne većine. Sutra ćemo u 13 sati biti na sastanku za obranu gdje će gospodin Anušić predstaviti i sebe i temeljne ideje za rad u preostalom dijelu mandata ove naše Vlade“, rekao je premijer.

Izjava Ivana Anušića

Uoči sjednice šireg predsjedništva HDZ-a kratku izjavu je dao kandidat za ministra obrane Ivan Anušić.

“Pričekat ću četvrtak da prođe imenovanje i da dobijem potporu u Saboru. Nakon toga ću biti raspoložen za intervjue i za što god bude trebalo. Veliki mi je izazov preuzeti Ministarstvo obrane”, rekao je Anušić.

Medved o cijeloj situaciji

Uoči sjednice izjavu je dao i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Odgovorio je na pitanje što očekuje od Anušića kao ministra obrane.

“Očekujemo da će potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić realizirati sve naše strateške ciljeve koje Vlada već dugi niz godina provodi i sa svim svojim referencama koje potpredsjednik Vlade i ministar Anušić ima zaista će taj resor dobiti ministra kakvog zaslužuje”, rekao je Medved.

“Osjećaj koji kolega Anušić ima prema hrvatskim vojnicima i u odnosu na ono što smo razgovarali, a što će on sutra na Saborskom odboru iznijeti i prezentirati kao svoju viziju, vjerujem da će biti itekako dobro prihvaćeno, prvenstveno od strane hrvatskih vojnika, ali i od našeg naroda, a poglavito ako promatramo okruženje u svijetu svega što se događa”, dodao je.

Na pitanje je li Anušić bolji izbor od Banožića Medved je rekao da što se tiče kolege Anušića da mu želi puno uspjeha.

“Kolegi Banožiću želim brzo ozdravljenje”, rekao je Medved, prenosi HRT.

Vukovar

 

Plenković se osvrnuo i na to što bi se moglo dogoditi u Vukovaru, nazivajući poteze Domovinskog pokreta provokacijom. “Radi se na okupljanju dvije skupine – dio su bivši pripadnici HOS-a, a drugo je mobilizacija navijačkih skupina i traženje incident. Vlada uvijek ide u Vukovar dostojanstveno s poštovanjem prema žrtvi i gradu heroju”, rekao je.

Plenković je rekao da nije bilo govora o stranačkoj funkciji Banožića i da sad nije vrijeme za to.

Osvrnuo se i na situaciju s navijačima u Grčkoj. “Vijesti će biti dobre za njih i njihove roditelje”, prenosi N1.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.