Nastavljeno suđenje Vlahušiću i Frankoviću, novi svjedoci 23. travnja

Ispitivanjem svjedoka na splitskom Županijskom sudu u četvrtak je nastavljeno suđenje za zlouporabu položaja bivšem dubrovačkom gradonačelniku Andri Vlahušiću i poduzetniku te vlasniku nekadašnjeg kluba na tvrđavi Revelin Lukši Frankoviću.

Vlahušića i Frankovića Uskokova optužnica tereti za zlouporabe položaja i ovlasti, poticanje na ta nedjela, utaju poreza ili carine te povrede obveze vođenja poslovnih i trgovačkih knjiga.

Po optužnici Vlahušić je pogodovao Frankoviću, koji je zakupio tvrđavu Revelin u kojoj je potom otvorio noćni klub. Uskok Vlahušića tereti i da je u tom poslu napravio materijalnu štetu za gradski proračun od najmanje tri milijuna kuna.

​​​Dubrovački poduzetnik​ Bruno Laušić danas​ je svjedočio​ na okolnosti postavljanja opreme i svjetla u tv​r​đavi Revelin​​. Njegov brat je bio zadužen za audio i video​, a on za osvjetljenje. Kazao je da nakon što je gradu Dubrovniku poslao ponudu za opremanje prostora više s nikim iz grada nije kontaktirao.

Kazao je da se ne sjeća kada je prvi put o ponudi razgovarao sa optuženim Frankovićem niti koliko je ukupno imao kontakata s njim.

​”Sjećam se da je prilikom ugradnje opreme u Revelin došao Vlahušić sa suradnicima upitavši hoće li sve biti gotovo na vrijeme. Moj brat je pisao ponude za audio i video, a ja za osvjetljenje. Prije pisanja ponude nisam obavljao nikakve pred radnje. Inače, ponude nisam nikada naplaćivao”, kazao je svjedok.

Na brojne upite braniteljice drugooptuženog je odgovarao da je nakon što je predao ponudu nastavio raditi svoj posao, nije ga zanimalo ništa dalje vezano za taj natječaj grada pa nikakve detalje o njemu nije ni znao. On se u Dubrovniku i u Dubrovačko-neretvanskoj županiji jedini bavio takvom vrstom posla te da je, za posao od tri dana, naplaćivao oko tri tisuće eura. Prvi dan je, kaže, spajao opremu, drugi dan se odvijao događaj zbog kojega su ga angažirali, a treći dan je trebao za demontažu. ​

​”Nakon što je Revelin otvorio bio sam tamo i osim moje opreme tamo je bilo još opreme koju nisam ja ugradio. Ne znam čija je niti tko ju je postavljao”, izjavio je svjedok.​​

Optužnica protiv Vlahušića i Frankovića je podignuta još 2015. a potvrđena je dvije godine kasnije. Suđenje je nakon niza odgoda pripremnih ročišta počelo početkom srpnja ove godine, a Vlahušić i Franković su kazali da se ne osjećaju krivima. Mjesec dana kasnije održana je i druga rasprava na kojoj su saslušani prvi svjedoci.

​Suđenje se nastavlja 23. travnja kada će biti saslušani novi svjedoci.

Komentiraj