Humanitarni projekt 'Zmaj Anđelko pomaže djeci'

Nastavlja se humanitarni projekt ‘Zmaj Anđelko pomaže djeci’

“Zmaj Anđelko ponovno leti!” – je slogan pod kojim kreativni tim ZAPD ponosno predstavlja “svoj novi izum” za razveseljavanje djece, društvenu igru ‘Zmaj Anđelko i dugački rep’.

Riječ je o stolnoj igri (board game) za 2-4 igrača, namijenjenoj uzrastu 4+, a cilj igre je svoje figurice što prije dovesti na rođendan zmaja Marka. Igra je sadržajno i vizualno inspirirana slikovnicom ‘Zmaj Anđelko i dugački rep’, koja je svoje prvo izdanje doživjela u rujnu 2016. godine.

Zahvaljujući ilustratorici i grafičkoj dizajnerici Milici Vezmar Basara, vizual ploče za igru obogaćen je šarenim likovima i grafikama iz istoimene slikovnice, kako bi istovremeno uveseljavao igrače i promatrače.

Da igra ne bi bila suhoparna pobrinuo se autor igre Goran Čučković, osmislivši posebna polja i pravila za igru.

“Mehanika igre pokazala se uzbudljivom i dinamičnom”, reako je autor, ujedno i organizator humanitarnog projekta ‘Zmaj Anđelko pomaže djeci’, kojemu su cilj upravo osmišljavanje i distribucija slikovnica i društvenih igara za djecu po bolnicama i domovima diljem Republike Hrvatske.

Organizotori projekta još jednom pozvaju sve ljude dobre volje da se uključe i pomognu u prikupljanju sredstava za distribuciju i dostavu igre. Želja je da prve pošiljke stignu do djece u bolnicama, domovima i ustanovama oko Uskrsa.

Društvena igra ‘Zmaj Anđelko i dugački rep’ potiče zbližavanje ukućana, rodbine, prijatelja i poznanika; velikih i malih. Umanjuje hipnotičko djelovanje mobitela, tableta i sličnih uređaja. Uz to, ona uvodi mlađe igrače u svijet brojeva, upoznaje ih s pojmovima poput parnih i neparnih brojeva te zbrajanja i oduzimanja.

U ovu dobru priču uključiti se možete putem direktnog kontakta, društvenih mreža, elektroničke pošte ili uplatom donacije na žiro-račun projekta.

zmaj-andjelko-pomaze-djeci.com

Komentiraj