NASILJE U BEOGRADU: 43 ozlijeđena policajca, 23 uhićena, policija napadala i novinare

Policajci u Beogradu noćas su napadali i novinare pokušavajući ih onemogućiti da izvještavaju o nasilju u središtu grada, javili su mediji u Srbiji.

Policajac je “nasrnuo” na novinarku portala nova.rs Milicu Božinović koja je s mjesta događaja izvještavala o nasilnim prosvjedima, dok je “pokušavala pružiti pomoć jednome od ozlijeđenih”.

Dogodilo se to na Trgu Nikole Pašića nedaleko Skupštine Srbije dok je Božinović prosvjede prenosila uživo na Facebook stranici nova.rs “Ona je u jednom trenutku pokušala prići muškarcu koji je povrijeđene glave sjedio na samom ulazu u zgradu ‘Borbe’, dok je njegova supruga pored molila za pomoć”, objavila je nova.rs.

 

 

Pripadnici policije pokušali su “spriječiti ekipu N1 da snimi kako policija tuče muškarca u Pionirskom parku u Beogradu”, objavio je N1.

Kako je rekla reporterka N1, prvo je jedan policajac, a potom i drugi odgurnuo ekipu N1 kako bi onemogućili snimanje batinanja demonstranta.

Direktor policije Vladimir Rebić danas je međutim ustvrdio da je policija “krajnje suzdržano reagirala”. Izvijestio je da su ozlijeđena “najmanje 43 policajca” i sedamnaest demostranata, uhićene su 23 osobe, zapaljeno pet vozila, a ozlijeđena su i tri policijska konja.

 

HINA/ BETA/ Luka Filipovic/ ds

 

Rebić je izjavio da su upad u skupštinu organizirali Damnjam Knežević i Srđan Nogo. Obojica su poznati kao ekstremni desničari: Knežević organizira samozvane patrole protiv migranata u Beogradu, a Nogo je nezavisni zastupnik u Skupštini i bivši član ekstremno konzervativnog pokreta Dveri.

Nova okupljanja najavljena su za danas: nova.rs objavila je da će se prosvjedi nastaviti danas poslije podne, a opozicijski političar i predsjednik Pokreta Dveri Boško Obradović pozvao je građane da dođu u što većem broju. “Sad ili nikad. Vreme je da pokažemo koliko je nezadovoljnih ljudi u Srbiji i da ne dozvoljavamo da nas više prave budalama, lažu, kradu i ponižavaju. On mora pasti”, poručio je Obradović na Twitteru.

 

 

Komentiraj