Napredne perfomanse hibridnog pogona Honde CR-V

Screenshot YouTube

Hibridni pogon omiljenog SUV modela Honda CR-V zadivljuje brojnim inovacijama i prednostima.

Hibridni model (e:HEV) je nedavno pobliže predstavljen na platformi YouTube, pri čemu se naglašavaju inteligentni sustavi kao što je Multi-Mode Drive (i-MMD), koji automatski bira između električnog, hibridnog i klasičnog pogona. Zanimljivo je da se 2.0-litrenim i-VTEC benzinski motor prilikom odabira hibridnog načina rada ponaša kao motor generator iako model pokreću dva snažna električna motora.

Vozač može birati i između tri načina vožnje, obzirom na uvjete, tip ceste i podlogu. Ekološki ECON način rada jamči najveću uštedu i vrlo malu emisiju ugljika. Proizvođač je zadivio i razvojem inteligentnog sustava Real Time AWD, koji kontrolu pogona pri uzbrdicama, na skliskim površinama ili vožnji po snijegu prebacuje na stražnje kotače.

Honda je godinama usavršavala ove patente, brojni drugi proizvođači su razvijali slične, sve kako bi se omogućile bolje performanse i odaziv hibridnog pogona na zahtjeve vozača. Danas su hibridna vozila u svim klasama iznimno popularna zbog tihog rada motora, male količine zagađenja i lakog upravljanja.

Komentiraj