Nakon novinskog članka, Jessica Chastain ustala u obranu kolege iz serije “Nasljeđe”

Prije tri dana u magazinu The New Yorker novinar Michael Schulman objavio je članak pod naslovom „U slučaju ‘Nasljeđa’, Jeremy Strong ne kuži šalu“ u kojem je portretirao Jeremyja Stronga koji je u seriji „Nasljeđe“, čija je treća sezona upravo završila, glumi Kendalla Roya. Taj članak potaknuo je glumicu Jessicu Chastain da na svom Twitter profilu stane u obranu Stronga, s kojim je glumila u dva filma.

U članku se citiraju izjave Strongovih glumačkih kolega iz serije „Nasljeđe“  Briana Coxa i  Kierana Culkina koji su govorili o Strongovom ozbiljnom pristupu svojoj ulozi. Članak ga opisuje kao osobu koja glumi pristupa intenzivno, duboko joj je posvećen, a svakoj ulozi koju prihvaća pristupa kao da mu o njoj ovisi život. „Rezultat toga jest da je Jeremy uvijek nevjerojatan. No, zabrinut sam kako se to odražava na njega. Zabrinut sam zbog njegove pripreme za ulogu, zbog kriza koje proživljava kako bi se što bolje pripremio“, izjavio je Brian Cox dodajući „Glumci su smješna stvorenja. Radio sam i prije s tako intenzivnim glumcima. To je posebno američka bolest, ta nemogućnost da odvojiš sebe od posla kojim se baviš“.

Culkin je rekao „Nakon prve sezone Strong mi je rekao nešto u stilu ‘Zabrinut sam da će ljudi misliti kako je ova serija komedija’. Ja sam mu na to rekao ‘Mislim da ova serija i jest komedija’. On je mislio da se šalim“. Jessica Chastain zaključila je kako se ovim novinskim tekstom implicira kako je Jeremy Strong težak za suradnju te ga je odlučila braniti na Twitteru.

„Poznajem Jeremy Stronga 20 godina, radili smo skupa na dva filma. On je divna osoba. Vrlo inspirirajuća i stastvena glede svog posla“, napisala je Jessica Chastain koja je s njim glumila u filmovima  „Zero Dark Thirty“ i „Molly’s Game“. „Članak koji je objavljen o njemu je nevjerojatno jednostran. Narode, ne vjerujte svemu što čitate. Sarkazam prodaje članak ali mislim da ga trebamo zaobići“.

S njenom objavom nisu se svi složili, pa je tako Kate Arthur, urednica filmskog magazina Variety, napisala „To je nevjerojatno iznijansiran portret Jeremyja Stronga… nazvati ga sarkastičnim pokazuje da si ga krivo iščitala“.  S njom su se složili i mnogi drugi novinski i književni autori dok mnogi obožavatelji, koji vole Stronga zbog njegove iskrenosti i ekscentričnosti, tvrde kako nakon ovog novinskog članka vole Jeremy Stronga još i više.

Komentiraj