Najmanje stotinu ljudi, među kojima ima puno djece, poginulo je ili ozlijeđeno u ponedjeljak u afganistanskom bombardiranju islamske škole na sjeveroistoku Afganistana, po sigurnosnim izvorima.

Dan nakon tog napada afganistanskog ratnog zrakoplovstva, dva neimenovana sigurnosna izvora kazala su u utorak da ima “59 mrtvih, većinom osmogodišnje djece, te 17 talibana”, kao i da je “57 ljudi ozlijeđeno”.

Napad se dogodio sredinom dana tijekom svečanosti dodjele diploma na kraju školske godine. Područje u kojem se škola nalazi većinom je pod kontrolom talibana.

Glasnogovornik ministarstva zdravstva u Kabulu potvrdio je u utorak ujutro da je u “regionalnu bolnicu u Kunduzu primljeno 57 civila, među kojima ima djece i staraca, kao i petero mrtvih”.

Drugi sigurnosni izvor rekao je da talibani obično svoje žrtve ne dovode u javne bolnice, a ona u Kunduzu je nekoliko desetaka kilometara udaljena od mjesta napada u okrugu Dašte Arči.

Glasnogovornik vojske u Kunduzu rekao je da u ponedjeljak da je poginulo 20 talibana i da ih je isto toliko ozlijeđeno, a civilne žrtve nije spomenuo.

Vojska i sigurnosne službe optužuju pobunjenike da su planirali sastanak svojeg vodstva u toj vjerskoj školi.

Komentiraj