Najavljena nova igra iz svijeta Harryja Pottera ‘Hogwarts: Legacy’

 

Prošlog je tjedna najavljena nova RPG igra ‘Hogwarts: Legacy’. Igra će izaći za Playstation, Xbox i PC tijekom sljedeće godine.

Riječ je o role-playing igri s tematikom Harry Pottera. Igrači stvaraju vlastitu vješticu ili čarobnjaka te pohađaju školu Hogwarts tijekom kasnih 1800-ih godina. Igrači sa svojim likovima mogu sudjelovati na predavanjima u Hogwartsu, učiti nove čarolije, otkrivati magična bića i boriti se s neprijateljima.

“‘Hogwarts: Legacy’ igračima daje kontrolu nad vlastitim iskustvom s role playing igrama još neviđenu u franšizi Wizarding World”, izjavio je David Haddad, predsjdnik Warner Bros. Games.

Igru je razvio studio Avalanche, a na tržište ju stavlja Portkey Games Warner Bros. Games, koji je napravio i igre ‘Harry Potter: Wizards Unite i Hogwarts Mystery’. Autori ističu da likovi nisu ‘obični studenti’ jer imaju sposobnost vidjeti i ovladati drevnom magijom – tajnom koja bi mogla ‘rastrgati Wizarding World’. Igrači će tijekom igre donositi odluke koje imaju veliki utjecaj na ono što će se događati s njihovim likovima.

Autori su nagovijestili i da će igrači moći birati hoće li njihovi likovi pripadati strani dobra ili zla. “Samo vi možete odlučiti hoćete li zaštititi ovu tajnu za dobrobit svih ili ćete popustiti iskušenju zlokobne magije”, navode.

Kako je vrijeme radnje smješteno u 1800-e godine, u igri se neće naći svima poznati likovi iz Harry Pottera. Ipak, igrači će neke stvari ipak prepoznati. Kako se može vidjeti iz trailera, u igri je nekoliko ‘Fantastičnih zvijeri’ kao što su Boggarts, Hippogriffs, Dementors i Mooncalves.

Komentiraj