Nacionalni stožer objavio nove upute za okupljanje više od 100 ljudi

 

Nacionalni stožer civilne zaštite u petak je donio Odluku o nužnim mjerama za organizaciju okupljanja na kojima je prisutno više od 100 sudionika za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti Covid-19.

Organizatori koji na okupljanju očekuju više od 100 osoba obvezni su Županijskom centru 112 dostaviti obavijest o održavanju okupljanja najkasnije 48 sati prije planiranog početka. Organizatori koji su okupljanje prijavili sukladno Zakonu o javnom okupljanju nisu dužni dostavljati tu obavijest.

Također, svi organizatori okupljanja s više od 100 sudionika obvezni su voditi pisanu evidenciju sudionika, kako bi se u slučaju da se kod nekoga ustanovi zaraza virusom što efikasnije moglo spriječiti širenje bolesti.

Kontrolu provedbe odluke, kao i pridržavanja preporuka i uputa Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, provodit će timovi sastavljeni od inspektora civilne zaštite i policijskih službenika.

Podsjetimo, u Hrvatskoj je danas rekordan dan od početka epidemije koronavirusa. U posljednja 24 sata zabilježeno je čak 116 novih slučajeva, a dvije su osobe preminule.

SRUŠEN REKORD: U posljednja 24 sata u Hrvatskoj 116 novooboljelih, preminule dvije osobe!

Komentiraj