Načelnik općine: “Letjele su čaše i stolice, maloljetnika mlatili letvama po glavi”

Načelnik općine Biskupija Milan Đurđević komentirao je za Dnevnik.hr napad koji se sinoć dogodio u uzdolju kod Knina.

“U kafiću je bilo raznoliko društvo. I stariji i žena i djeca. Vladala je obiteljska atmosfera. Neki su gledali utakmicu, neki su došli samo popiti piće. Sjedili su i pričali. Onda je oko 22:20 upala banda maskiranih napadača koji su po kafiću počeli divljati”, ispričao je načelnik.

Dodao je kako je u kafiću u trenutku napada bilo oko dvadesetak gostiju. “Letjele su čaše, boce, stolice i stolci, tegle s cvijećem. U tom kaosu, svi su na neki način povrijeđeni. Imaju ogrebotine od stakla, masnice od predmeta koji su letjeli. Liječenici su ih pregledali na licu mjesta, a neki su odvezeni u bolnicu”, kazao je Đurđević dodajući kako su svi u stanju šoka.

Najteže ozljede zadobio je 17-godišnji mladić, koji je preko noći zadržan u bolnici. “Mlatili su ga nekim letvama po glavi. Kad je pao nastavili su ga udarati po leđima. Dobio je 8 šavova. Stradao je i sam vlasnik kafića. U trenutku makljaže u kafiću je bila njegova supruga i troje djece. Sve te čaše i stolice koje su letjele on je pokušao nekako uvatiti, zaštiti obitelj i goste”, ispričao je.

Đurđević je oštro osudio napad i traži da se počinitelji što prije kazne. “Ovo je očiti zločin iz mržnje. Ovo što se događa je odraz dubljih društvenih problema i činjenice da na društvene devijacije gotovo uopće ni ne reagiramo”, poručio je.

Kod Knina napali i tukli goste kafića zbog utakmice Zvezde, pet osoba u bolnici, privedeno nekoliko osoba

Komentiraj