Na dnevnom redu današnje sjednie Vlade, koja se održava od 13 sati, naći će se i Nacrt konačnog prijedloga zakona o udžbenicima i drugim obrazovnim materijalima za osnovnu i srednju školu.

Kako je objasnila ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, taj zakonski prijedlog donosi niže cijene udžbenika, lakše torbe i jasno daje zeleno svjetlo digitalizaciji u školama.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u utorak je izjavio da će prijedlog zakona o udžbenicima biti u srijedu na sjednici Vlade i da će biti upućen u drugo čitanje i raspravu u Hrvatski sabor.

Istaknuo je kako će ovoga tjedna Vlada održati dvije sjednice jer, objasnio je, Vlada želi da Hrvatski sabor izglasa još neke njezine prijedloge prije no što završi ustavni rok tekuće sjednice Hrvatskoga sabora.

Vlada će sjednicu u četvrtak održati u Karlovcu, a na dnevnom redu naći će se niz tema vezanih za Karlovačku županiju, kao što su prijedlog zakona o brdsko-planinskim područjima koji ide u drugo čitanje, zakon o potpomognutim područjima, zakon o slivu rijeke Kupe te, kako je rekao, niz zakona koje je pripremila minsitrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, kao i brojne projekte za Karlovačku županiju.

Komentiraj