Na sastanku ruske odvjetnice i Trumpovog sina bio i bivši sovjetski agent

EPA/SHAWN THEW

Na sastanku Donalda Trumpa mlađeg i ruske odvjetnice u lipnju 2016. bio je i rusko-američki lobist koji je bio sovjetski protuobavještajac, izvijestila je televizijska postaja NBC u petak.

NBC nije imenovao bivšeg djelatnika obavještajnih službi SSSR-a koji niječe bilo kakve sadašnje veze s ruskim obavještajnim službama ali je služio u vojsci SSSR-a. On je emigrirao u Sjedinjene Države i ima dvojno državljanstvo.

Washington je ovoga tjedna usredotočen na elektronsku poštu koju pokazuje da se najstariji sin predsjednika SAD-a Donalda Trumpa sastao s ruskom odvjetnicom tijekom predizborne kampanje 2016. nakon što mu je rečeno da bi ona mogla imati informacije štetne po kandidatkinju demokrata Hillary Clinton.

Otkrivanje održavanja tog sastanka moglo bi biti do sada najkonkretniji dokaz veza između Trumpove kampanje i Rusije, o čemu je pokrenuta i istraga. Na njegovo svjedočenje pozvao je i američki Kongres.

NBC je izvijestio da je lobist bio u pratnji Natalije Veselnickaje na sastanku u Trump Toweru na Manhattanu na kojem su uz Trumpovog sina bili i predsjednikov zet Jared Kushner i bivši savjetnik kampanje Paul Manafort.

Veselnickaja  je priznala da je bila u pratnji  najmanje jednog muškarca kojeg nije htjela imenovati, izvijestio je NBC.

NBC je izvijestio predstavnici Kushnera i Manaforta nisu željeli dati komentar, ali da je odvjetnik Trumpovog sina rekao da je razgovarao s lobistom.

Odvjetnik Alan Futerfas je rekao da se razgovaralo s osobom koja je na sastanak došla s Veselnickajom. “On je državljanin SAD-a. Rekao mi je izričito  da nije radio za rusku vladu i nasmijao se kada sam mu postavio to pitanje”.

Futerfas je NBC-u rekao da Donald Trump mlađi  u vrijeme susreta nije ništa znao o prošlosti te osobe.

[fbcomments width="100%" count="off" num="9" countmsg=""]