Na ovogodišnjoj listi za Rock and Roll Hall Of Fame i Rage Against the Machine

Uz Foo Fighterse, Jay-Z-a, Kate Bush i Rage Against The Machine među nominiranima za 2021. godinu su se našli i Iron Maiden, Carole King, Chaka Khan, Devo, Tina Turner, Dionne Warwick, New York Dolls, Fela Kuti, LL Cool J, Mary J Blige i Todd Rundgren. Da bi se kvalificirali za tu čast, Rock and Roll Hall Of Fame zahtijeva kao jedan od uvjeta da je svaki glazbenik ili bend objavio svoje prvo komercijalno izdanje najmanje 25 godina prije svoje prve nominacije.

Tako ovogodišnja lista uključuje sedam prvi puta nominiranih: Foo Fighters, JAY-Z, Iron Maiden, Fela Kuti, The Go-Go’s, Carole King i Dionne Warwick. Rage Against The Machine  nominirani su 2019. godine, ali svejedno nisu primljeni u Rock and Roll Hall Of Fame. Ako ove godine Foo Fightersi budu primljeni u Rock and Roll Hall Of Fame to će ujedno biti drugi put da je Dave Grohl  primljen, a koji je prethodno ušao kao dio Nirvane. Slična je situacija s Carole King, koja je prije proglašena kantautoricom, i Tinom Turner koja je ušla zajedno s Ikeom Turnerom 1991. godine.

Konačna lista za 2021. godinu biti će objavljena u svibnju, a odlučivat će glasačko tijelo koje se sastoji od više od 1000 umjetnika, povjesničara i članova glazbene industrije, kao i glasovi obožavatelja na web stranici Rock and Roll Hall of Fame. Depeche Modea, Nine Inch Nails, The Notorious BIG, T. Rex, Whitney Houston i The Doobie Brothers su primljeni u Rock and Roll House Of Fame 2020. godine ali je tradicionalna ceremonija svečanog primanja zamijenjena virtualnim događajem zbog koronavirusa. Ovogodišnji ulazak odabranih u Rock and Roll Hall Of Fame održat će se krajem ove godine u Clevelendu u državi Ohio.

Komentiraj