Na ‘najslađem’ gudovačkom sajmu više od 150 izlagača

Osamnaesti Međunarodni pčelarski sajam otvoren je u subotu u Gudovcu pored Bjelovara, a okupio je više od 150 izlagača iz Hrvatske i inozemstva.

Tijekom dvodnevnog sajma na pet tisuća četvornih metara grijanog izložbenog prostora posjetitelji se na jednom mjestu ponovno mogu upoznati s najvećom izložbeno-prodajnom ponudom pčelarske opreme i strojeva, meda i svih vrsta pčelinjih proizvoda.

Gužve na blagajnama bilježe se od samog otvorenja, što i ne čudi s obzirom na to da se ta sajamska manifestacija odvija nakon dvogodišnje pauze uzrokovane pandemijom koronavirusa, a riječ je o najvećem specijaliziranom sajmu pčelarstva u regiji.

Jedan od glavnih motiva za putovanje do Gudovca pčelarima predstavlja upoznavanje s novitetima u pčelarstvu, posebice kada je riječ o novim tehnologijama i inovacijama, a tu su i uvijek atraktivna i vrlo posjećena stručna predavanja.

Osim proizvoda vezanih uz pčelarstvo i proizvodnju meda, na sajamskom prostoru predstavili su se i brojni drugi poduzetnici, obrtnici i OPG-i, a tu je i raznolika ugostiteljska ponuda popraćena brojnim zabavnim sadržajem.

Paralelno s Pčelarskim sajmom održava se i sajam vina, kao i sajam vjenčanja. Dobrodošlicu izlagačima i posjetiteljima na svečanom otvorenju poželjeli su Zlatko Salaj, direktor Bjelovarskog sajma, Igor Brajdić, zamjenik bjelovarskog gradonačelnika, Marko Marušić, bjelovarsko-bilogorski župan i predstavnici pčelarskih saveza.

Komentiraj