facebook.com

RIJEČKI KARNEVAL Dječja i Međunarodna karnevalska povorka u nedjelju (11. veljače)

Svi znaju za četiri godišnja doba, ali Grad Rijeka ima jedno dodatno – Riječki karneval.

Drevne tradicije nalažu da karnevalsko razdoblje traje do Pepelnice, stoga nas ove godine očekuje još jedno kratko i žestoko izdanje sve do 14. veljače. U manje od mjesec dana nagurat će se najviše moguće maškaranih zabava, počevši s izborom i krunidbom nove Kraljice Riječkog karnevala, čime se i “pravno“ rješava predaja vlasti u gradu u ruke maškara. Na rasporedu nove vlasti je što više maškaranih zabava, koncerata, sasvim posebni sportovi kao što su snowboard natjecanje uz samo more i rally u kojem su maskirani i sudionici i njihova vozila pa zabave po trgovima, ali i nekoliko humanitarnih događanja te kulminacija s Dječjom i Međunarodnom karnevalskom povorkom.

“Riječki karneval je i važan je segment projekta Europske prijestolnice kulture 2020. godine, kao kulturna i tradicionalna manifestacija koja predstavlja sastavni dio identiteta našeg grada”, rekao je na nedavnoj medijskoj konferenciji, Vojko Obersnel, gradonačelnik Rijeke.

Riječki karneval je poznat i po humanitarnom balu u sklopu kojeg ćemo ove godine prikupljati sredstva za Sportski savez osoba s invaliditetom za nabavku specifične sportske opreme za sportaše s invaliditetom”.

Konferencija za medije u Salonu Grada Rijeke

Dva najveća događanja Riječkog karnevala, Dječja i Međunarodna karnevalska povorka, ove nas godine očekuju 11. veljače, a novost je studentska karnevalska povorka i Carnival DJ Session, koja su završili velikim partyjem u Ex port Delti s headlinerom DJ Kevinom Saundersonom.

Riječki karneval ponovno pokazuje i svoje veliko humanitarno srce kroz niz događanja – tradicionalni Humanitarni karnevalski bal u Guvernerovoj palači, akcija ‘Čep po čep – kolica’ K.U. Čiket u sklopu njihovog karaoke i pidžama partyja, humanitarna prodaja jote i maneštre na Korzu, tradicionalno dobrovoljno darivanje krvi te po završetku karnevala prodajna izložba fotografija Foto studija Kurti ‘Nasmijana lica Riječkog karnevala’. Popis svih događanja u sklopu Riječkog karnevala moguće je pronaći u kalendaru na službenim stranicama www.rijecki-karneval.hr.

Karnevalske zabave sa Zagrebačkom pivovarom rezultat su dugogodišnje suradnje Riječkog karnevala i pokrovitelja Zagrebačke pivovare, regionalni direktor prodaje Vladislav Šipka, najavio je koncerte i zabave.

Večer prije velike završnice Karnevala, 10. veljače, u Ex port Delti nastupaju grupe Vigor i Night Express, a na sam dan Međunarodne povorke 11. veljače održat će se i velika završna karnevalska zabava.

Riječki karneval najveći je i najpoznatiji javni događaj na području Kvarnera te u novije vrijeme najprepoznatljiviji dio imidža samog grada Rijeke. Njegove veličanstvene povorke i maštovite priredbe čine ga jednim od najposebnijih karnevala u Europi i najznačajnijim mesopusnim događajem u Hrvatskoj. Karneval je tako uvršten na listu 500 najvažnijih zbivanja u Europi (Top 500 European Events), Sunday Times ga je proglasio jednim od najegzotičnijih događaja u svijetu, a Turistička zajednica grada Rijeke dobila je nagradu ‘Zlatno turističko srce’ kao organizator najbolje turističke manifestacije jugoistočne Europe u 2009. godini.

11.02. – MEĐUNARODNA KARNEVALSKA POVORKA – centar grada u 12 sati

Popis svih događanja moguće je pronaći na službenim stranicama: http://www.rijecki-karneval.hr/.

Komentiraj