Igor Soban/PIXSELL

Muzička akademija obrazložila zašto Bandić treba dobiti počasni doktorat

Muzička akademija u utorak je obrazložila zašto je predložila dodjelu počasnog doktorata zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću.

“Gradonačelnik Bandić nadzirao je osiguravanje sredstava i realizaciju samih investicija, pri tome uvijek konzultirajući upravu Sveučilišta i njegovih sastavnica o optimalnim rješenjima”, stoji u obrazloženju.

Iz Muzičke akademije podsjetili su kako je na inicijativu Bandića 2003. godine kupljena zgrada Ferimporta u vrijednosti 30 milijuna kuna, a iste godine je pravo uporabe i upravljanja na narednih 100 godina preneseno na Muzičku akademiju.

Ugovor između Grada, Sveučilišta, Muzičke akademije i Ministarstva obrazovanja potpisan je 2006. godine. Posao izrade idejnog rješenja povjeren je arhitektu Milanu Šošteriču, a radovi koji su počeli 2009. završeni su 2015. godine. Ukupna vrijednost radova rekonstrukcije i dogradnje, a zatim i opremanja koncertne dvorane procijenjena je na 228,7 milijuna kuna.

Grad je sufinancirao 50 posto ukupne vrijednosti radova, a za djelatnost Muzičke akademije osigurao je i 9107 kvadratnih metara prostora, što otvorenog, što zatvorenog. Muzičkoj akademiji osiguran je i instrumentarij vrijedan 26 milijuna kuna koji uključuje velike orgulje austrijske tvrtke Rieger Orgelbau te 41 klavir za nastavu i šest koncertnih klavira.

Uz Muzičku akademiju, u obrazloženju se spominju i drugi projekti koje je Bandić omogućio, poput rekonstrukcije Francuskog paviljona Studentskog centra, gradnje paviljona za smještaj studenata, kao i stipendiranje studenata i brojni drugi programi, a spominju se i projekti na kojima su Grad Zagreb i Sveučilište surađivali, prenosi N1.

Komentiraj