MRTAV OZBILJAN Plenković: ‘Eksperti su mi još 2016. rekli da trebam imati 10.000 eura plaće’

Autor:

17.5.2024., Zagreb - Sastavljanje nove Vlade RH u saboru. Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Photo: Neva Zganec/PIXSELL

Premijer Andrej Plenković ranije je najavio da će se ići na podizanje plaća državnim dužnosnicima jer nije normalno da, primjerice, ministri imaju tek dvadesetu ili tridesetu plaću po visini u svom ministarstvu. Danas se premijer ponovno osvrnuo na povećanje plaća nakon što je obišao nekoliko gradilišta u procesu obnove nakon potresa u Zagrebu.

“Dakle, 2016. bilo je ljudi s iskustvom upravljanja koji su nam sugerirali da odmah prvi dan povećamo plaće ministrima tako da premijerova bude 10.000 eura. Mi smo rekli da to tad nije realno niti je normalno”.

Kaže da je u međuvremenu porasla i prosječna plaća i mirovina, i medijalna plaća.

“Smatramo da može doći vrijeme da u našem trećem mandatu da se otvori pitanje državnih dužnosnika, da i tu temu stavimo na stol. Naći ćemo određeno rješenje koje će biti primjereno odgovornosti u poslu kojim se bavimo. Trebamo sjesti, razgovarati, kad bude spremno, ići će u javno savjetovanje.”

“Što je čovjek na odgovornijoj poziciji, trebao bi biti adekvatnije plaćen”, kazao je. Predsjednik RH trenutno ima najveću plaću hoće li to ostati tako? “Nismo o tome raspravljali”, kazao je premijer.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.