PRVI PUT NAKON DIJAGNOZE Princeza Kate se pridružila djeci na paradi

Autor:

London, UNITED KINGDOM  - **FILE PHOTOS** Prince Louis celebrates his sixth birthday with his parents Prince William of Wales and Catherine Princess of Wales, Kate Middleton, and his siblings Prince George and Princess Charlotte in the UK. Louis is one of the grandchildren of King Charles III and is fourth in the line of succession to the British throne behind his father and siblings.

*UK Clients - Pictures Containing Children
Please Pixelate Face Prior To Publication*,Image: 858890786, License: Rights-managed, Restrictions: RIGHTS: WORLDWIDE EXCEPT IN GERMANY, NETHERLANDS, Model Release: no, Pictured: Kate Middleton, Credit line: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

BACKGRID/Backgrid USA/Profimedia

Princeza od Walesa, Kate, prvi se puta u subotu pojavila u javnosti otkako je operacija prije pet mjeseci otkrila prisutnost raka, na paradi “Trooping the Colour”, uoči čega je rekla da liječenje dobro napreduje, ali da “još nije izašla iz šume”.

Uslijed dijagnoze Kate je bila podvrgnuta liječenju preventivnom kemoterapijom, a poboljšanje njezinog zdravstvenog stanja znači da će se moći pojaviti u javnosti prvi put od prošlog prosinca.

Kate bi trebala pratiti svoje troje djece u kočiji tijekom “Trooping the Color”, godišnje vojne parade koja se održava u središtu Londona povodom službenog rođendana monarha.

Također će se pridružiti kralju Charlesu, kraljici Camilli i drugim starijim članovima obitelji na balkonu Buckinghamske palače, vrhuncu tog događaja visokog profila.

Kate je u siječnju provela dva tjedna u bolnici nakon teške operacije abdomena, a dva mjeseca kasnije u video poruci objavila je da su pretrage otkrile prisutnost raka te da će započeti preventivnu kemoterapiju.


U osobnoj poruci u petak rekla je da njezino liječenje još uvijek traje i da će se nastaviti još nekoliko mjeseci, kao i da je “oduševljena tisućama ljubaznih poruka iz cijelog svijeta”, koje su učinile svijet drugačijim za nju i njezinog supruga, prijestolonaslijednika princa Williama.

“Dobro napredujem, ali kao što svi koji prolaze kemoterapiju znaju, postoje dobri i loši dani”, rekla je.

“Veselim se sudjelovanju na Kraljevoj rođendanskoj paradi ovog vikenda sa svojom obitelji i nadam se da ću se pridružiti nekoliko javnih angažmana tijekom ljeta, ali isto tako znam da još nisam izašla iz šume”.

Njezin ured, Kensington Palace, odbio je dati bilo kakve detalje o vrsti raka ili o njezinom liječenju, osim što je rekao da je preventivnu kemoterapiju počela u veljači.

Njezina se bolest poklopila s onom kralja Charlesa (75), koji je također bio podvrgnut liječenju od raka. Vratio se javnim dužnostima u travnju, ali uz ograničenje dnevnih obveza kako bi se smanjili rizici za njegov oporavak.

Glasnogovornik Buckinghamske palače rekao je da je Charles “oduševljen” što će Kate biti prisutna u subotu.

 

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.