FaH

Mrsić u praznoj sabornici pozvao na raspuštanje Hrvatskog sabora

SDP-ov zastupnik Mirando Mrsić iskoristio je u srijedu poslijepodnevni nastavak rasprave u gotovo praznoj sabornici da ponovno pozove vladajuće da raspuste Hrvatski sabor i da se raspišu prijevremeni izbori.

“Ovdje nas nema ni desetina. Očito da ovaj Sabor treba raspustiti i idemo na izbore”, rekao je Mrsić tijekom nastavka rasprave o radu četiriju obaveznih mirovinskih fondova u prošloj godini.

Mrsić je ocijenio bespredmetnim da Sabor raspravlja o izvješćima mirovinskih fondova kao da se niša ne događa s Vladom.

“Građanima trebamo vratiti mandate i neka odluče tko će ponovno sjediti u ovom Saboru jer je ovo ‘razvlačenje rasprave radi rasprave’.  Zemlja pati zbog naše situacije. Očito smo taoci jedne politike i jednih ljudi. Mislim da je red da se dogovorimo i odemo”, katao je.

Na njegovo izlaganje oštro su reagirali Margareta Mađerić i Ivan Šuker iz HDZ-ova kluba, ali i BUZ-ov Milivoj Špika.

Za patnju cijele zemlje Mađerić je odgovornom smatra “četverogodišnju katastrofalnu politiku vlade Zorana Milanovića i  ministarstva, na čijem je čelu bio upravo Mirando Mrsić”.

“To je zato što ste više od 100.000 mladih ljudi s obiteljima iselili iz Hrvatske zato što im niste osigurali osnovno ljudsko pravo – na posao. Ovo što danas imamo u Hrvatskoj to je i zahvaljujući vama – gospodine Mrsiću i vašem ministarstvu”, istaknula je Mađerić.

Milivoj Špika (Klub zastupnika Milan Bandić 365) upitao je SDP-ovog Mrsića  zašto se javlja za raspravu, koju smatra besmislenom, na što je dobio odgovor kako bi bilo najbolje da Špika, zajedno s ostalima, preda mandat na raspolaganje.

“Niste dobili puno preferencijalnih glasova i vrijeme je da odete iz ove sabornice”, odgovorio je Mrsić Špiki.

HDZ-ov Ivan Šuker za “praznu sabornicu” prozvao je oporbu, kojoj su “puna usta priče o transparentnosti”, a kada na dnevni red dođu izvješća o radu mirovinskih fondova, tada “od sto glasa, glasa čuti nije”.

Oporbu je prozvao za ignoriranje rasprave o  potencijalima hrvatskog gospodarstva i mogućnostima ulaganja mirovinskih fondova.

“Danas je bila idealna prilika da porazgovaramo o stvarnim potencijalima hrvatskog gospodarstva. Mirovinski fondovi raspolažu milijardama kuna koje bi mogla iskoristiti neka poduzeća koja su spremna prihvatiti uvjete onih koji upravljaju sredstvima oko milijun i 700 tisuća hrvatskih građana”, istaknuo je Šuker.

Ovako se ne ponašaju političari koji su odgovorni prema građanima, zaključio je aludirajući na mali broj oporbenih zastupnika u sabornici.

Komentiraj