MRAK TARITAŠ POZVALA PREMIJERA ‘Pošaljite Istanbulsku na ratifikaciju’

HINA/ Daniel KASAP

Saborska zastupnica Glasa Anka Mrak Taritaš pozvala je u srijedu premijera Andreja Plenkovića da pošalje Istanbulsku konvenciju u Sabor na ratifikaciju, dok je nezavisni Željko Glasnović podsjetio da za 75 žrtava Hrvata u Tovarniku nitko nije odgovarao.

“Ako je žena jednog župana imala dovoljno hrabrosti izaći pred javnost, reći da je zlostavljana, imajte dovoljno hrabrosti, pošaljite Konvenciju na ratificiranje”, pozvala je zastupnica premijera i poručila mu da prije toga ne broji koliko ruku ima s jedne strane, odnosno s druge strane sabornice.

Mrak Taritaš: Pošaljite Konvenciju da vidimo tko je za to da muževi i dalje zlostavljaju žene 

“Ako vam fale neke ruke, dobit ćete ruke u našem klubu, ali imajte hrabrosti, pošaljite Konvenciju pa da vidimo tko je u ovoj sabornici za to da i dalje muževi zlostavljaju svoje obitelji i svoje žene, a tko je za to da država kaže to je problem. Stat ćemo iza toga”, poručila je Mrak Taritaš nakon saborske stanke.

Nezavisni Željko Glasnović s bijelom trakom oko ruke podsjetio je na 75 žrtava Hrvata u Tovarniku koje su ubili “velikosrpski imperijalisti”, na godišnjicu i ukop tih žrtava.

Za zločine u Tovarniku nitko nije odgovarao, upozorio je zastupnik, navodeći da je najmlađa žrtva imala samo šest mjeseci, najstarija 104 godine, najmlađa žrtva silovanja bila je djevojčica od pet godina, najstarija je imala 80 godina.

Glasnović: Najveće prijetnje su kriminalne skupine koje su se nakon Domovinskog rata udružile da preuzmu RH

Glasnović je pobrojao i najveće prijetnje Hrvatskoj. To su, kaže, bivši kadrovi i kriminalne skupine koje su se udružile nakon i za vrijeme Domovinskog rata da preuzmu državu, zatim korupcija, disfunkcionalna država, pravosudna konfuzija…

“Evo govorimo o nepotizmu, …  (Ivan) Vrdoljak priskrbio je bivšoj firmi i ženi 150 milijuna kuna, jel’ to nepotizam”, upitao je Glasnović mašući snopom papira.

Predsjednik HNS-a Vrdoljak je u HEP, tvrdi, stavio svakoga, od pizza majstora do kućnog ljubimca i nikom ništa, poručivši da Hrvatskoj treba nova generacija “mladih glava” koji nisu korumpirani, okaljani duhom prošlog sustava.

Komentiraj