Moskva pojačala napade na Odesu i Mikolajiv: Uzbuna u Rumunjskoj, ljudi upozoreni da se sklone

Autor:

epa10883297 A handout photo made available by the Odesa Regional State Administration shows rescuers working to put down a fire after an overnight attack of a seaport infrastructure object in the Odesa region, southern Ukraine, 26 September 2023. At least two people were injured in the attack according to Oleg Kiper, the Head of Odesa Regional State Administration. Russian troops entered Ukrainian territory in February 2022, starting a conflict that has provoked destruction and a humanitarian crisis.  EPA/ODESA REGIONAL STATE ADMINISTRATION / HANDOUT HANDOUT  HANDOUT EDITORIAL USE ONLY/NO SALES

EPA/ODESA REGIONAL STATE ADMINISTRATION

Članica NATO-a Rumunjska izvijestila je o mogućem kršenju svog zračnog prostora tijekom ruskih noćnih napada dronovima na infrastrukturu u susjednoj Ukrajini, izvijestila je agencija France-Presse.

Otkako je izašla iz sporazuma koji omogućuje sigurne isporuke žitarica preko Crnog mora, Moskva je pojačala udare na ukrajinske južne regije Odesa i Mikolajiv, gdje se nalazi vitalna infrastruktura za izvoz žitarica.

“Nakon otkrivanja skupina bespilotnih letjelica koje idu prema ukrajinskom teritoriju u blizini rumunjske granice, upozoreni su stanovnici općina Tulcea i Galati”, priopćilo je ministarstvo obrane u priopćenju.

“Sustav radarskog nadzora ukazao je na mogući neovlašteni ulazak u nacionalni zračni prostor uz signal detektiran na ruti prema općini Galati”, dodali su.

Ministarstvo obrane priopćilo je kako se za sada ne čini da su ikakvi predmeti pali na rumunjski teritorij, no potraga se nastavlja. Oko ponoći stanovnici Galatija i Tulcea, koji su okrenuti luci Reni u južnoj Ukrajini preko Dunava, primili su dojave u kojima ih se upozorava da se sklone. Mjere uzbune ukinute su oko dva sata kasnije.

Ranije ovog mjeseca rumunjski vojnici izgradili su skloništa od zračnih napada kako bi zaštitili stanovnike u istočnom rumunjskom selu Plauru nakon što su u tom području pronađeni dijelovi drona, piše Index.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.