Mobilizirani povjerenici i zamjenici Civilne zaštite Splita u svim gradskim kotarima

Splitska Gradska uprava u nedjelju je najavila da će od ponedjeljka povjerenici i zamjenici povjerenika Civilne zaštite Grada Splita u svim gradskim kotarima i mjesnim odborima sudjelovati u nadzoru provođenja mjera, odluka i uputa nacionalnog stožera Civilne zaštite radi prevencije zaraze od koronavirusa.

“Oni će se u nadzoru pridružiti ranije angažiranim operativnim snagama Javne vatrogasne postrojbe Split, Hrvatske gorske službe spašavanja te komunalnih i prometnih redara koji surađuju s Prvom i Drugom policijskom postajom Split te Prometnom policijom”, priopćila je Gradska uprava.

Kako se pojašnjava, mobiliziranjem povjerenika i zamjenika aktivirane su sve sastavnice Stožera Civilne zaštite Grada Splita, a ovu odluka o mobilizaciji donio je Stožera na svojoj sjednici održanoj 1. travnja, koju je vodio načelnik Nino Vela. Tada su također mobilizirane i dodatne snage iz redova gradskih komunalnih službi.

Članovi postrojbe opće namjene Civilne zaštite mobilizirani su ranije za potreba funkcioniranja karantene na Duilovu. Trenutno ih je mobilizirano 36, a u postupku mobilizacije još su 84 člana za potrebe ophodnje i nadzora mjera i odluka.

Gradski Stožer Civilne zaštite razmatra i mogućnost otvaranja tržnica i drugih prehrambenih trgovina, poput prodaje ribe i zdrave prehrane, uz održavanje socijalne distance i poštivanje drugih mjere te se o tome već razgovaralo s nacionalnim stožerom.

Na području Grada Splita posljednjih dana nije evidentirano kršenje mjera i uputa Nacionalnog stožera civilne zaštite. Sve mjere koje propisuje Nacionalni stožer RH i Hrvatski zavod za javno zdravstvo poduzete su te će tako biti i ubuduće, navodi se u priopćenju.

Od nacionalnog stožera Civilne zaštite gradski Stožer zatražio je prijelazni period za one koji još nisu dobili sve alate za izdavanja e-propusnica, odnosno dok se ne otklone sve tehničke poteškoće.

“Podsjećamo, najava je kako od sutra, 6. travnja 2020. godine vrijede samo e-Propusnice, no zbog zagušenosti sustava i nemogućnosti ishodovanja istih, od nacionalnog stožera zatraženo je produljenje roka za ‘stare’ propusnice za one koji nisu u mogućnost ishodovati e-propusnice”, stoji u priopćenju iz splitske Gradske uprave.

Komentiraj