Mišo Kovač proglašen najboljim pjevačem svih vremena

Ivan Gracin

Na glazbenom spektaklu ‘To je moja zemlja’ na splitskom Poljudu tisuće ljudi uživalo je u izvedbama hrvatskih glazbenih zvijezda.

Koncert je organiziran u čast 50 godina umjetničkog rada Miše Kovača, koji je ovom prigodom proglašen najboljim pjevačem svih vremena. Priznanje je u njegovo ime primila njegova kćerka Ivana Kovač i unuka Elena.

“Ova nagrada ide meni, ali na prvom mjestu ide publici. Da nema publike sve ove godine koliko pjevam, ne bi bilo ove nagrade. Zato ja radim koncerte da ja budem skupa s njima, da su oni sretni, da sam ja sretan. Ja imam najbolju publiku na svijetu. Svaki sastanak s mojom publikom me iznimno raduje. Sljedeći veliki susret je u zagrebačkoj Areni 26. listopada”, poručio je Kovač.

Kovač je glazbeni fenomen, a i danas ima odanu publiku od 7 do 77 godina. Uz njegove pjesme rasle su generacije, tako da ne postoji osoba koja nije čula za njegove hitove. Tijekom svoje karijere Mišo je prodao više od dvadeset milijuna ploča i dobitnik je brojnih diskografskih i glazbenih nagrada.

Dodajmo kako će se na ovogodišnjem Splitskom festivalu održati posebna retrospektivna večer. Pobjedu na ovom festivalu s pjesmom “Proplakat će zora” odnio je davne 1971. godine, a singl je postao evergreen. ‘Split pjeva Mišu’ naziv je druge večeri Splitskog festivala, na kojoj će pjesme ovog glazbenog velikana 5. srpnja izvoditi odabrani glazbenici.

Ivana Kovač prima priznanje za oca Mišu

Komentiraj