Mislav Brzoja novo pojačanje KK Dinamo

Autor:

28.04.2019., dvorana Baldekin, Sibenik - Druga utakmica cetvrtfinala Prvenstva Hrvatske, GKK Sibenik - KK Zadar. Domagoj Saric, Mislav BrzojarPhoto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Mislav Brzoja, nekadašnji kapetan zlatnih kadeta Hrvatske iz generacija Daria Šarića, Dominika Mavre, Martina Junakovića, Filipa Bundovića i ostalih, novi je igrač košarkaša Dinama. 

Uoči početka sezone ambiciozni zagrebački prvoligaš doveo je još jedno iskusno ime na vanjskim pozicijama, a trener Josip Sesar time je dobio dodatnu širinu u sastavu.

Brzoja u Dinamo stiže nakon sezone u Širokom, a u svojoj dosadašnjoj karijeri je još nastupao za sveučilišta Villanova i Evansville, KK Zadar, KK Gorica, KK Dubrava i KK Sutjeska Nikšić.

Drago mi je da sam se priključio Dinamu, jednom programu koji raste, koji ima velike ambicije koje su vidljive i po treneru i po sastavu momčadi. Nema mi tu nekih nepoznanica u momčadi i zato mislim da prilagodba ne bi smjela biti duga. Recimo, protiv Novačića sam igrao godinama jedan protiv drugog, s Vučićem i Sesarom sam surađivao u Gorici, s Kraljevićem igrao lani zajedno u Širokom. Znam i druge igrače u momčadi, susretali smo se često u utakmicama u hrvatskoj ligi. Kada sam dobio poziv od ljudi koji vode klub, a koji su bili vrlo korektni i brzi u realizaciji nisam se puno dvoumio. Želja mi je da idemo iz utakmice u utakmicu, da budemo zdravi i onda ne sumnjam u rezultat ove momčadi”, kazao je 29-godišnji bek.

Trener Dinama Josip Sesar novopridošlog igrača opisuje kao veliku radilicu koja igra u dva smjera.

“On je u napadu podjednako dobar u kreaciji za suigrače, kao i u kreiranju poena za sebe. Mislim da znam način kako ga najbolje iskoristiti u momčadi jer smo već radili zajedno. Nadam se što će prije kliknuti s ekipom i da će nam pomoći u ostvarivanju ambicija u sezoni”, rekao je Sesar.

KK Dinamo pokreće Poslovni klub, želi povezati sport i biznis

Brzoja je za Dinamo po dolasku ovog vikenda već odigrao pripremnu utakmicu protiv Dubrave i za 22 minute na parketu upisao 5 poena, 4 skoka, 3 asistencije i 2 ukradene lopte. Službeni debi imat će već u petak u 18.30h u KC Dražen Petrović. Dinamu u goste u prvom kolu nove sezone stiže KK Škrljevo, a na toj utakmici zagrebački klub organizirao je i izložbu dresova nogometnog imenjaka kroz povijest. Izložit će se u hodniku dvorane brojni dresovi koje su legendarni igrači Dinama nosili na utakmicama od šezdesetih godina do danas.

Komentari

Morate biti ulogirani da biste dodali komentar.