HINA/ Daniel KASAP

MIROSLAV ŠIMIĆ (MOST) “Ako su dokumenti autentični, za Crnoju nema mjesta u hrvatskoj Vladi”

Miroslav Šimić iz MOST-a dao je u utorak poslijepodne izjavu za medije vezano za ministra branitelja Miju Crnoju. “O slučaju znamo iz medijskih napisa. U posljednjih nekoliko trenutaka objavljeni su i neki dokumenti u medijima. Moramo provjeriti autentičnost dokumenta, autentičnost napisa i čuti što ministar Crnoja ima za reći”, rekao je novinarima Šimić.

Poručio je i da, ako se dokaže da su nedjela o kojima hrvatski mediji pišu istinita, onda takva osoba ne može biti ministar, niti član hrvatske Vlade. “Neće proći puno vremena za utvrđivanje autentičnosti dokumenata”, poručio je Šimić.

Mijo Crnoja našao se usred afere oko adrese. On je, naime, prijavio prebivalište u Samoboru, iako živi u Zagrebu. Samobor, za razliku od Zagreba, nema propisan prirez. Također, Nacional u svom novom broju donosi kako je Crnoja bio pritvoren u Remetincu zbog nasilničkog ponašanja, dok je HRT danas objavio dokumente u kojima se vidi da je ministar Crnoja prekršio ugovor koji je sklopio s Gradom Samoborom.

Riječ je o ugovoru kojeg je 2010. godine Crnoja potpisao s Gradom Samoborom, prema kojem je dobio građevinsko zemljište na kojem je trebao igraditi kuću. Za izgradnju kuće dobio je i kredit od 56 000 eura. Radi se o adresi Gradna 85/G, na kojoj se nalazi samo daščara. Iz Samobora su kazali da Crnoja nije ispunio svoju stranu Ugovora – odnosno sagradio kuću niti vratio zemljište u vlasništvo Grada. “Stoga će Grad Samobor poduzeti sve zakonom propisane mjere”, poručili su.

Komentiraj