MINOLOVAC “Jako opasno minsko područje, krijumčar, predaj se”

Krijumčar migranata je bježeći pred policijom nestao u minski sumnjivom području kod Pokupske Slatine. Nikša Bogdanović, načelnik Hrvatskog centra za razminiranje, kaže da je na tom području, prema njihovim informacijama, dvjestotinjak protupješačkih mina, javlja Dnevnik.hr.

S obzirom na to da je bjegunac u minski sumnjivom području, policiji pomažu iz Hrvatskog centra za razminiranje. Riječ je o itekako nepristupačnom i opasnom terenu. S jedne strane je rijeka Kupa, a s druge su mine.

Koliko je ova šuma opasna?

“Ova je šuma izuzetno opasna, jer je to područje koje je za vrijeme domovinskog rata bilo minirano, odnosno minirano od strane neprijateljskih, srpskih paravojnih snaga. Minirano je s odskočnim protupješačkim minama i onima koje su ukopane u zemlju. Mogu konstatirati da je to jako opasno područje.”

Ima li ovaj krijumčar šanse za bijeg kroz ovakvu šumu?

“Krijumčar po mojoj procjeni ima vrlo male šanse. Nastavno na radnje koje provodi policija u cijelom ovom dijelu i kako osigurava, odnosno prati cijelu situaciju, svu komunikaciju. Procjenjujem da su mu šanse slabe.”

Policija je zatvorila sve puteve kojima bi mogao pobjeći?

“Prema informacijama koje su kolege rekle, da. Nalazimo se 50 kilometara do prve crte granice s BiH.”

Vaš je savjet krijumčaru u svakom slučaju da se preda?

“U svakom slučaju.”

Komentiraj