Ministri o prijedlogu da Dan antifašističke borbe više ne bude praznik

Uoči današnje sjednice Vlade, ministri su novinarima komentirali prijedlog saborskog Odbora za veterane, koji je jučer predložio da Dan antifašističke borbe umjesto državnog praznika postane spomendan i radni dan.

“Mislim da nije dogovoreno i moje osobno mišljenje i stav je da je zakon koji je Vlada uputila kvalitetan. Analizirali smo u postupku izrade zakona sve okolnosti i mislim da smo kroz ova rješenja koja smo ponudili Hrvatskom saboru zapravo dali odgovore na najvažnija pitanja”, rekao je ministar branitelja Tomo Medved.

Ne smatra da ovim potezom Josip Đakić “pokazuje mišiće” prema predsjedniku Vlade, Andreju Plenkoviću.

“Mislim da je posrijedi jedna od inicijativa koje ćemo razmotriti, Vlada će odgovoriti Saboru, odnosno odgovoriti na amandman”, rekao je Medved, ponovivši da prijedlog zakona smatra kvalitetnim.

“Ono što je jako važno i u čemu smo najviše zapravo vodili računa to je 30. svibnja i 18. studeni, s obrazloženjem koje je Vlada dostavila Saboru mislim da je sve vidljivo”, rekao je Medved.

Ministar prometa Oleg Butković rekao je: “Vjerojatno je on u tom trenutku izražavao mišljenje nekakvog svog odbora, nekih svojih udruga i tako dalje”, rekao je Butković.

Upitan je li Đakić izražavao i mišljenje HDZ-a, Butković je rekao da nije. “Mi smo imali te blagdane i na predsjedništvu stranke i na užem tijelu i na koordinaciji koalicije, tako da to nije bilo govora o tome”, rekao je Butković.

“Moje osobno mišljenje je da to ne treba ukinuti”, dodao je ministar.

Ministar pravosuđa, Dražen Bošnjaković, nije želio komentirati razloge zašto je Đakić uputio takav prijedlog. “Ja mislim da je Vladin prijedlog dobar”, rekao je.

Komentiraj